Breivik hjem til fiskemiddag

Oslo (NTB-Jørn J. Fremstad): Trener Marit Breivik fikk mange gratulasjoner da sølvjentene landet på Fornebu mandag ettermiddag. Aller gjevest var blomstene fra mor og far.

Gerd og Brynjar Breivik hadde tatt turen fra Levanger i Nord-Trøndelag for å møte datteren, og de måtte vente lengst av alle. Først hastet Trine Haltvik, Kari Solem og assistenttrener Arne Högdahl forbi på vei til trondheimsflyet. Deretter kom spillerne i tur og orden, før sjefen selv dukket opp.

- Nå skal jeg hjem for å lage et godt fiskemåltid, smilte en opplagt landslagstrener.

Kobler ut

Breivik har snaue to måneder på seg til å fordøye inntrykkene fra VM. 11. februar venter Litauen i EM-kvalifiseringskamp i Trondheim.

- Jeg skal bruke tid på oppsummeringen, men foreløpig kobler jeg ut håndballen, sa Breivik.

Hun var fornøyd med det som ble gjort fram til finalen, både fra støtteapparat og spillere. Deretter var det stopp.

- Kraften gikk ut av oss. Det ble fokusert veldig mye på andre ting, men det er selvsagt likt for alle. Likevel føler jeg at landslaget har fått et løft, til tross for at vi var ganske nederlagsdømte. Mest positivt var det at vi greide å bryte en barriere. Alle torte å si at vi gikk for gull, og det vil åpne for de holdningene som må til i neste omgang.

- Hva opplevde du som negativt?

- At vi ble for stasjonære og for lite ballspillende, sa Breivik. Spranget opp til de danske mestrene er fortsatt stort.

- Jeg ønsker at Danmark fortsetter utviklingen, for det vil heve de andre nasjonene også. I finalen fikk vi en leksjon i angrepsspill, og det blir fort stygge tall når kampen utvikler seg som den gjorde.

Advarsel

Motstanden blir adskillig lettere i EM-kvalifiseringen. Foruten Litauen venter Spania og Frankrike. To lag går til sluttspillet.

- Ingen må tro at vi går videre med en arm på ryggen. Litauen svinger veldig i prestasjonene, mens Spania blir betraktelig sterkere hvis Natalja Morskova blir spansk statsborger. Frankrike så jeg i VM, men de er nok bedre i enkeltkamper. Laget deres er ikke godt nok trent til å gjennomføre en hel turnering, sa Breivik.

Hvilke spillere hun selv får med seg, er ikke klart. Foreløpig har ingen gitt beskjed om at de gir seg med landslagsspill.

- Det har ikke vært noe tema ennå, avsluttet Marit Breivik.

Marit Breivik
HJEM:Landslagstrener Marit Breivik kom til Oslo i ettermiddag og ble møtt av sine foreldre Gerd og brynjar Breivik.