Breivik kranglet med Bredeli på direkten

- Langt utenfor din kompetanse!

LYON/OSLO (Dagbladet.no): Den dominikanske republikk - Norge 19-42

De norske jentene møtte et av VMs dårligste lag i kveld. Likevel tok det skremmende lang tid før de norske jentene rykket fra.

I 1. omgang var Norge tidvis så dårlige at franskmennene på tribunen pep.

Men så klarte de å ytnytte den ekstreme tempoforskjellen det var på lagene, og sjansene ble omsatt i mål.

- Vi tok ikke for lett på dette, det er ingenting som tydet på det i løpet av dagen. Det var mye vilje i laget i dag, men vi brukte lang tid på å bli vant til spillet deres. Dessuten var skøt vi for dårlig, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

Forferdelig start

Før kampen snakket ekspertene om at her kunne Norge sette ny scoringsrekord og bryte 50-grensa for første gang.

Men det ble tidlig klart at det ikke kom til å skje.

BLE IRRITERT: Landslagssjef Marit Breivik likte ikke dommen fra TV 2-kommentator Harald Bredeli. Foto: SCANPIX
BLE IRRITERT: Landslagssjef Marit Breivik likte ikke dommen fra TV 2-kommentator Harald Bredeli. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg tror kanskje omgivelsene snakket så mye om dette før kampen at det ble litt forstyrrende. Alle tror det skal gå lett. Men jeg var sikker hele tida, på at det ville løsne, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no. Hun hvilte i kveld, og så kampen fra tribunen.

For det buttet imot for de norske jentene fra start. Spillerne skjøt 16 år gamle Suleydy Suarez god i det dominikanske målet - og stengene virket bredere enn vanlig.

Allerede 12 minutter inn i kampen tok Marit Breivik time-out. Da ledet Norge bare med to mål. Og verre skulle det bli. Da det var spilt 19 minutter i Palais des Sports utliknet Den dominikanske republikk til 8-8.

- Dette er det mest grisedårlige jeg noen gang har sett. Komplett skandale! tordnet TV 2-kommentator Harald Bredeli på direkten.

- Ingen gjorde jobben sin

Etter kampen fikk Bredeli selv konfrontere landslagssjefen med sin kritikk - men Breivik ble fornærmet og gikk i skyttergraven da kommentatoren sa det ikke virket som om lysten til å prestere var til stede.

- Det er helt feil det Bredeli sier, at lysten ikke er der. Jeg kan garantere at lysten er til stede. Hvordan han i det hele tatt kan tillegge seg slike meninger ... det er langt utenfor hans kompetanse! At vi ikke får det til er noe helt annet, brummet Breivik til TV 2.

- Men det ser sånn ut. Alle står på seks meter og slipper skytterne inn på sju meter, de er ikke skjerpa, sa Bredeli.

Breivik kranglet med Bredeli på direkten

- Det er noe helt annet enn å ikke ha lyst, innvendte Breivik.

- Men det så ikke sånn ut, de gjorde ikke jobben sin! fortsatte TV-kommentatoren.

Breivik fikk siste ord:

- Ingen gjorde jobben sin, det er vi helt enige om.

Kontret dem i senk

Mot slutten av 1. omgang sa Norge imidlertid takk før følget, og vant de neste 11 minuttene 10-1, slik at vi gikk til pause med en nimålsledelse.

Da fikk jentene uttelling for alle kontringene. Feilene var luket bort og treffsikkerheten var på A-lagsnivå igjen.

Norge fortsatte i samme spor etter pause, og løp mellomamerikanerne i senk.

Breivik kranglet med Bredeli på direkten

- Alle har lov til å ha en litt treg start på dagen på jobb. Det som er viktig er at vi sitter igjen med en god følelse til slutt, sier dagens kaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk til Dagbladet.no.

Etter hvert tegnet alle jentene seg på scoringslista - bortsett fra Katja Nyberg. Vigdis Hårsaker ble toppscorer med sju mål, mens lagvenninne Gøril Snorroeggen puttet seks.

<B>GODE VENNER:</B> Tonen er ikke alltid såpass røff mellom Breivik og Bredeli som i kveld. Her morer Breivik seg etter at Bredeli hadde vært stor i kjeften, og måtte ut på en lang spasertur som straff.
<B>GOD SNORROEGGEN:</B> Gøril Snorroeggen traff på nesten alt mot Den dominikanske republikk. Her sammen med Byåsen-venninne Kari Aalvik Grimsbø.