Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Breivik stopper klubbprat under EM

Vil ikke at spillerne snakker med agenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Breivik krever full EM-konsentrasjon. Håndballjentenes sjef vil ha et mesterskap uten spekulasjoner om klubbskifter.

Velholdne danske klubber har nesten støvsugd det norske markedet for store profiler de siste årene.

Katja Nyberg, Gro Hammerseng og Katrine/Kristine Lunde er alle på plass. I den norske EM-troppen er det hele sju spillere med base i Danmark.

Og jakten på nye norske jenter har ikke gitt seg. Både klubber og agenter vil trolig gjøre framstøt under mesterskapet. Det kan forstyrre den norske gullplanen.

Men Breivik har tro på at lojalt lag også på dette området. Hun vil nemlig ha en repetisjon av EM-triumfen fra 2004.

- Jeg føler at vi har god styring på energibruken på dette området. Spillerne har selv luftet saken og tatt det opp nå i høst. Dialogen har vært god på forhånd. Her og nå må vi bare tenke landslag. Det er mange ettertraktede spillere, men de skal ha mot til å si nei dersom det blir etterspørsel fra klubber eller agenter, sier Marit Breivik til NTB.
Kan drøye
Linn-Kristin Riegelhuth er det store norske kjøpsobjektet. Hun fristes av millionlønn fra Danmark.

- Jeg føler at jeg har bra kontroll på dette og at det ikke skal innvirke på EM-innsatsen. Min avgjørelse kan komme om en uke, etter EM eller om et halvt år. Det er en stor avgjørelse jeg skal ta, sier Riegelhuth til NTB.

22-åringen har halvannet år igjen av sykepleierutdannelsen, men hun kan ta det avsluttende året også i Danmark.

Fredag starter Norge 4-nasjoners på hjemmebane mot Frankrike. Så følger Tyskland (i samme EM-gruppe), mens gigantkampen mot Russland avslutter EM-oppkjøringen.

VERNER SPILLERNE: Marit Breivik ønsker fullt fokus på EM de neste ukene. Gro Hammerseng spiller allerede i Danmark, og Linn-Kristin Riegelhuth kan fort havne der. Foto: SCANPIX
VERNER SPILLERNE: Marit Breivik ønsker fullt fokus på EM de neste ukene. Gro Hammerseng spiller allerede i Danmark, og Linn-Kristin Riegelhuth kan fort havne der. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det vil bli nyttig for oss å møte russerne. Da vet vi litt mer hvor vi står, sier Breivik.

Hun kommer til å bruke deler av kampene til eksperimenter. Treningene har vist at laget begynner å få grep på er offensivt 3-2-1-forsvar.

(NTB)

Hele Norges coronakart