Breivik stresser spillerne

Norge knuste Slovenia 34-24. Men i perioder gikk det likevel trått for de norske jentene. - Jeg stresser dem litt, innrømmer Marit Breivik.

Breivik forklarer at hun ikke med en gang tar ut spillere selv om de ikke lykkes med en gang. Dermed kan de bli litt stresset. Men sjefen har en plan:

- Det er ute på banen man lærer å takle press. Denne gangen gjorde nok jeg det litt vanskeligere for dem, sier Marit Breivik.

I tillegg lot hun Tonje Larsen hvile helt igjen, samt at keeper Mimi Kopperud Slevigen fikk fortsette en god stund med slett spill i 2. omgangen.

- Det er nå det begynner å dra seg til. Jeg føler at mange av spillerne begynner å finne EM-formen. De begynner å føle seg hjemme i EM og i laget. Selv prioriterer jeg å sove godt og å ha en time for meg selv med musikk eller en bok på formiddagen, sier Breivik, som har en seiersprosent på 75 i OL, VM og EM.

- Når legger du deg om kvelden, ville en journalist vite.

- Jeg har Niels (ektemann Hertzberg) på besøk. Så jeg kan ikke fortelle når jeg sovner, sier Breivik og bryter ut i latter.

- Nå går vi for å vinne gruppen. Så langt har spillerne vært flinke til å ta en kamp av gangen. Ungarn er alltid en inspirerende motstander, sier hun.

Ikke på topp

I kveld fulgte Breivik ganske lenge en ikke for imponerende norsk transportetappe. Slovenia, med 12 tekniske feil og mange bomskudd, burde vært overkjørt totalt før pause.

Men Norge var også i det slepphendte hjørnet og rotet bort ballen ti ganger på den første halvtimen.

Og starten av 2. omgangen var enda verre, spesielt forsvarsmessig. Slovenerne gikk fra 9-13 til 12-13 på under to minutter.

Kopperud Slevigen kom ned på jorda igjen. Hun slapp inn åtte av ti skudd på ni minutter etter pause. Da var Slovenia oppe på 17-18.

Tåler tap

Så rykket Norge til en litt klarere ledelse mye takket være Katja Nybergs angrepsrepertoar. Den finsk-norske 22-åringen var banens dominant i hele 2. omgangen etter en nervøs start på kampen.

Ungarns seier over Tyskland betyr at Norge kan tape med opp til sju mål mot ungarerne i morgen og likevel få plass i semifinalen.

Men i morgen skal de norske jentene revansjere nederlaget fra OL-semifinalen i Sydney.

(NTB)

PRESSER SPILLERNE: Marit Breivik og assisterende trener Thorir Hergiersson under kveldens kamp mot Slovenia i Farum Arena.