Breivik synes synd på skadde spillere

- Sårt å miste mesterskap.

(Dagbladet.no): Marit Breivik har i år fått en ny grunn til å bekymre seg. Norges håndballjenter sliter med skader, og allerede nå er fire jenter ute.

Tonje Larsen brakk et bein i hånda under søndagens seriekamp mot Storhamar, Marianne Rokne er ute med kneskader, Isabel Blanco har brudd i hånden, Kristine Lunde er skulderoperert og nå ser det mørkt ut for Katja Nyberg også som sliter med prolaps i ryggen.

- Kjenner det på kroppen

Dette er ikke første gang det spøker for Norge og Nyberg. Hun spilte nemlig bare noen minutter av forårets EM og hun spilte ikke i det hele tatt i VM i 2005.

Breivik sier til VG Nett at hun synes det er sårt når spillere mister flere mesterskap på rad.

- Jeg kjenner det på kroppen selv, og det er mye på vegne av spillerne. Som lag er vi heldige og har mange spillere å ta av, men jeg har medfølelse med dem som går glipp av VM, sier hun.

Går for medalje uansett

VM i Russland i 2005 endte ikke bra for Norges del, og da slet Breivik med det samme som hun sliter med i dag. Da satt Nyberg, Gro Hammerseng, Vigdis Hårsaker, Gøril Snorroeggen og Linn-Kristin Riegelhuth på sidelinjen med skader.

SER MØRKT UT: Katja Nyberg har ryggprolaps, og det spørs om hun kan bli med Marit Breivik til VM i Frankrike. Landslagslegen forsøker imidlertid å gi Nyberg en sprøytekur som kan redde mesterskapet for henne, melder TV 2. Foto: Morten Holm, Scanpix
SER MØRKT UT: Katja Nyberg har ryggprolaps, og det spørs om hun kan bli med Marit Breivik til VM i Frankrike. Landslagslegen forsøker imidlertid å gi Nyberg en sprøytekur som kan redde mesterskapet for henne, melder TV 2. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

Men Breivik lover at målsettingen er den samme uansett hvem hun måtte ha med seg til slutt under VM i Frankrike der Norge spiller sin første kamp 2. desember.

- Vi skal kjempe om medalje. Det er fortsatt realistisk, sier Marit til VG Nett.

Breivik skal etter planen offentliggjøre VM-troppen om en drøy uke. Nå kan imidlertid landslagssjefen komme til å la to plasser stå åpne for å vurdere ytterligere hvem som er i form.

IKKE TIL VM: Tonje Larsen var aktuell for en VM-plass, men et brudd i hånda stopper henne.