Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Breivik vil ha økt talentsatsing

- Litt for tilfeldig sånn det er nå, mener landslagssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Spørsmålet har vært det samme denne sommeren som tidligere. Klarer noen å stoppe Larvik denne sesongen?

Svaret er, ifølge landslagssjef Marit Breivik, neppe.

- Larvik er fortsatt favoritter. De har en stor bredde i stallen og en god organisasjon. Men, utfordrerne har nærmet seg litt, sier Breivik til Dagbladet.no.

Og det laget som - bare noen timer før serien kastes i gang - er nærmest, er fortsatt Byåsen.

Mange talenter

- Jeg håper på et nivåløft over hele linja i år. Flere av lagene, som Larvik og Byåsen, hadde mange unge og nye spillere forrige sesong. Men framgang kommer ikke på bestilling, sier landslagssjefen.

I fjor vinter mesterskapsdebuterte Tonje Nøstvold og Linn J. Sulland. Samtidig var andre aktuelle ungjenter, som Linn Kristin Riegelhuth og Gøril Snorroeggen, ute med skader.

Breivik synes det er mange talenter i landet, men at det generelt sett jobbes for dårlig med dem.

TROR PÅ FRAMTIDA: Marit Breivik mener talentene finnes i Norge, men at håndballfamilien må bli flinkere til å foredle dem. Foto: SCANPIX
TROR PÅ FRAMTIDA: Marit Breivik mener talentene finnes i Norge, men at håndballfamilien må bli flinkere til å foredle dem. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er fortsatt litt tilfeldig hvem som ender opp som toppspillere. Vi har typene, men de trenger bedre oppfølging og rådgiving.

Status og satsing

Landslagstreneren ramser opp følgende punkter vi må bli bedre på i Norge får å få maks ut av talentene:

- Vi må få økt statusen til dem som jobber med talenter, og skolere trenerne ytterligere. Det må rett og slett legges mer penger i ungdomshåndballen.

Breivik mener det er flere talenter som nå nærmer seg en plass i landslagstroppen. Marit Frafjord og Camilla Herrem (Byåsen), Heidi Løke (Gjerpen), Anne Kjersti Suvdal (Nordstrand) er noen av spillerne hun vil følge med på i høst.

Men det kan nok hende EM i Sverige kommer litt for raskt for dem.

- Det er kort tid til mesterskapet. Vi får se hvor fort de blir gode nok. Konkurransen om plassene er større i år enn foran VM i fjor, sier Breivik.

Debatt

image: Breivik vil ha økt talentsatsing

Hvordan går det i eliteserien?

GULLFAVORITTER: Marit Breivik mener Larvik fortsatt har et forsprang på de andre lagene. Her jubler LHK etter fjorårets NM-gull.