Breiviks jenter slo unge danske piger

Uten Gro og Katja.

(Dagbladet.no): Norge - Danmark 30-28.

Norge møtte et meget ungt dansk lag i bronsefinalen i World Cup i Århus. Likevel dro Marit Breiviks jenter i land en tomålsseier.

Breivik minner om at heller ikke Norge toppet laget i dag. Blant annet ble kaptein Gro Hammerseng og Katja Nyberg hvilt.

- I store deler av kampen har vi også et ungt lag. Karoline Dyhre Breivang drar mye av lasset, og så har vi Katrine (Lunde Haraldsen) som plukker noen baller, sier Breivik til TV 2 Zebra.

Det sto 16-16 til pause. Akkurat det var ikke landslagssjefen fornøyd med.

- Vi får ikke satt forsvaret og slipper inn 16 mål i første omgang, det er i alle fall fire-fem for mye. Der er vi bedre i andre omgang, derfor vi vinner kampen, oppsummerer hun.

Breivik mener det var viktig å gi flere spillere sjansen i en kamp som strengt tatt ikke betydde noen verdens ting - og spesielt ettersom den uansett ble vunnet.

- Det er ikke om å gjøre å vinne en sånn kamp mest mulig. Jeg synes vi bruker mannskapet vårt bra, sier Breivik.

TOK TREDJEPLASSEN: 
Linn-Kristin Riegelhuth (i blå drakt) forsøker å stoppe danske Nikoline Nielsen. Foto: Claus Fisker, Reuters/Scanpix
TOK TREDJEPLASSEN: Linn-Kristin Riegelhuth (i blå drakt) forsøker å stoppe danske Nikoline Nielsen. Foto: Claus Fisker, Reuters/Scanpix Vis mer

Nå skal hun bruke de nærmeste ukene til å følge spillerne i klubbkamper fram mot uttaket av VM-troppen 8. november.

Norge VM-åpner mot Angola i Lyon 2. desember.

PS! Russland viste muskler foran VM og knuste Frankrike 30-24 i finalen.

HOLDER TETT: Marit Breivik vil ikke røpe noe om tanker hun gjør seg om enkeltspillere etter World Cup. 8. novemer skal hun ha troppen klar.
TILSKUERE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng spilte ikke dagens bronsefinale. De fulgte kampen fra tribunen med penn og papir.