Breiviks nye funn

Tyskland-Norge 25-20. Her er jenta som skal tette hullet etter Kristine Duvholt på landslaget: Gerd Elin Albert (21).

Sørlendingen som til daglig spiller for tyske Leipzig brukte sine tre første landskamper i Neubrandenburg-turneringen til å vise at hun vil og kan bli Norges nye stjerne på høyrevingen, etter at Kristine Duvholt har gitt seg på landslaget.

- Dette er nesten ikke til å tro. Jeg har fulgt landslaget på TV helt fra jeg var liten, og nå er jeg med selv, sier Gerd Elin Albert.

Åtte mål

På sine tre første landskamper scoret den venstrehendte kristiansan jenta åtte mål på 11 skudd, og imponerte i flere posisjoner i forsvar.

I går fikk hun 20 minutter, og kvitterte med en scoring.

- Veldig fin debut av Gerd Elin, roser Marit Breivik.

- Spesielt i de to første kampene var hun god, og hun har en veldig fin uttelling på skuddene sine, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Tredjevalg

Marit Breivik valgte å satse på Gerd Elin Albert til tross for at hun fortsatt bare er tredjevalget på høyrekanten i klubblaget Leipzig.

- Vi kjenner henne jo godt fra før. Blant annet hadde Thorir Hergeirsson (Breiviks assistenttrener, red.anm.) henne på U-landslaget, påpeker Breivik.

Albert tror helgas tre landskamper også vil hjelpe henne i klubblaget.

- I øyeblikket spiller jeg mer på landslaget enn i klubben, men det tror jeg forandrer seg, sier hun - vel vitende om at klubbtrenerne fra tribunen så henne imponere for Norge i helga.

Er med videre

Med mange stjernespillere i bakkant vet Marit Breivik at hun kan komponere en knallsterk tropp til EM i Danmark i desember. I øyeblikket er Gerd Elin inne i varmen.

- Etter disse kampene er hun garantert med i neste landslagstropp, til kampene mot Sverige i midten av mai, lover Breivik.

I øyeblikket ser det også ut til at begge kvalifiseringskampene mot Litauen i juni spilles i Norge.

- Litauen ønsker det, og det passer oss bra. De er et brukbart lag, og kvalifiseringen vil ikke gå av seg selv.

Men om Marit Breivik gledet seg over gode landslagsdebuter fra Gerd Elin Albert og keeper Tone Wølner, så var hun langt fra fornøyd med uttelling på skuddene.

- Jeg har en mistanke om at det skytes altfor lite i klubbene gjennom en treningsuke, sier Marit Breivik.

IMPONERTE: Gerd Elin Albert debuterte på landslaget og imponerte alle i Neubrandenburg-turneringen.