«Brekker beina dine!»

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg (46) bretter ut om sitt liv som fotballdommer i ei ny bok.

KAMPLEDER: Mark Clattenburg i et Champions League-oppgjør for sju år siden. Foto: Javier Garcia/BPI/REX
KAMPLEDER: Mark Clattenburg i et Champions League-oppgjør for sju år siden. Foto: Javier Garcia/BPI/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mistet kjærligheten til spillet etter hendelsen med Mikel.

Det skriver den tidligere toppdommeren Mark Clattenburg. 30. september kommer hans selvbiografi, hvor han vil avsløre flere ting fra sin tid som dommer.

Flere engelske medier har allerede fått tilgang til «Whistle Blower», som er tittelen på boka, hvor Clattenburg blant annet forteller om da han i 2012 ble anklaget for rasisme mot den daværende Chelsea-spilleren John Obi Mikel i oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United.

I etterkant av kampen ble det hevdet at Chelseas Ramires hørte Clattenburg si «hold kjeft, din ape» til Mikel.

- Det blir hevdet at Mikel brukte truende og/eller støtende og/eller fornærmende ord og/eller oppførsel i området ved dommerens garderobe, het det i pressemeldingen den gang.

KAOTISK: John Obi Mikel (t.h) i diskusjon med Mark Clattenburg (i midten). Foto: AFP
KAOTISK: John Obi Mikel (t.h) i diskusjon med Mark Clattenburg (i midten). Foto: AFP Vis mer

Fikk drapstrusler

I boka, som blant annet Sky Sports og Daily Mail har fått tilgang til, forteller Clattenburg flere historier fra sin tid som fotballdommer i Premier League.

- Jeg fikk drapstrusler, men de sosiale mediebedriftene gjorde ingenting. Hva må til? At noen blir skadet?, skriver Clattenburg i boka ifølge Sky Sports.

Han forteller også om hvordan han følte seg da han ble anklaget for noe han var helt klar på at han ikke hadde gjort.

- Å bli anklaget for noe du ikke har gjort er veldig vanskelig å håndtere. Jeg hadde ikke lyst til å fortsette med dømming. Kjærligheten til spillet var helt borte, skriver han i boka.

DRAKTBYTTE: Mark Clattenburg byttet drakt i pausen. Video: Viasat Vis mer

Kaotisk

Daily Mail har på sine sider publisert et utdrag fra boka hvor den tidligere toppdommeren forteller om hvordan han opplevde situasjonen med Mikel i etterkant.

«Hva faen foregår der ute? Før jeg går mot døra, smeller den opp. Jeg løper instinktivt tilbake. Hva faen? John Obi Mikel braser inn. Jeg kan se raseriet i øynene hans. Chelsea-manager Roberto Di Matteo og trener Eddie Newton forsøkte å holde ham tilbake, står det i boka.»

«Mikel har ikke kontroll over seg selv. Han forsøker å få tak i meg. «Jeg brekker beina dine», roper han», skriver han videre i boka.

Etter tida som Premier League-dommer har Clattenburg blant annet jobbet som dommer i Saudi-Arabia.

Han begynte å dømme i Premier League som 29-åring i 2004, og har blant annet ni finalekamper på CV-en. Han dømte blant annet EM-finalen mellom Frankrike og Portugal i 2016. Han har også figurert som ekspert under et fåtall av TV 2s Premier League-sendinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer