Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brekne ett poeng unna finaleplass

To niere på siste skyting ødela.

SLÅTT UT: Odd Arne Brekne var begge et stykke bak de beste og nådde ikke OL-finalen i 60 skudd liggende rifleskyting. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SLÅTT UT: Odd Arne Brekne var begge et stykke bak de beste og nådde ikke OL-finalen i 60 skudd liggende rifleskyting. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Odd Arne Brekne og Ole Magnus Bakken var begge et stykke bak de beste og nådde ikke OL-finalen i 60 skudd liggende rifleskyting.

Brekne var nærmest av de norske skytterne, men han var med 594 poeng ett poeng fra finaleplass. Han lå lenge godt an, men to niere i siste serie sendte ham ned til 13.-plass.

27-åringen åpnet med tier på alle ti skuddene i første serie. Deretter ble det 99 poeng fire ganger og 98 i siste serie. Hele ni skyttere hadde ett treff flere enn Brekne og må ut i omskyting om finaleplass.

Ole Magnus Bakken, som nådde finalen i luftrifle tidligere i uken, ble tidlig liggende et stykke nede på resultatlisten. Han leverte seriene 99-99-98-98-99-99 og endte på 26.-plass med 592 poeng.

Sergei Martynov fra Hviterussland skjøt fullt hus og vant kvalifiseringen. Også belgiske Lionel Cox (599) og slovenske Rajmond Debevec (596) skjøt seg rett til finalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media