Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bremses av språktrøbbel

Lasse Kjus og Kjetil Aamodt sliter med å få fram problemene med fartsskiene til skifabrikken sin i Frankrike. Kjus og Aamodt snakker nemlig ikke fransk.

VAL GARDENA (Dagbladet): Kjus og Aamodt har for lengst innsett at fartskiene til Dynastar ikke holder mål mot totaldominerende Atomic denne sesongen. I gårsdagens super-G ble det 16. plass til Aamodt og 24. plass til Kjus, som gjorde en kjempebom høyt oppe i løypa. Skiproblemene er verre i utfor - den eneste disiplinen Norge mangler mesterskapsgull.

-  Vi jobber jo på, men det er langt fram. Dynastar-folkene har veldig lyst, men det er et stort forsprang å hente inn når det gjelder fartsski. I storslalåm derimot, har vi de beste skia i verden, sier Aamodt til Dagbladet.

Han innrømmer at det kan være stridt å få ønskene sine formidlet:

-  Vi pusher på hele tida, og de prøver jo. Det er helt klart. Men franskmenn er franskmenn. Det er hele kulturforskjellen. De snakker jo fransk og det gjør ikke vi. Det gjør kommunikasjonen vanskelig, sier Aamodt.

Har eget testteam

Samtidig roser han Dynastar for innsatsen:

-  Det er en liten fabrikk som har lagt ned mye ressurser. Vi skal ikke klage på det.

Særlig innkjøringa har de norske gutta vært misfornøyd med.

-  Vi har ytra ønske om at de skal stå mer på skia våre. Vi har tro på at gamle ski går fortere enn helt nye ski, sier Kjus til Dagbladet.

Til Val Gardena har Dynastar derfor kjørt inn et team på tre testpiloter som bruker arbeidsdagene sine til å kjøre tur etter tur på skia til de norske gutta.

-  Ja, det stemmer at vi har hentet inn egne testkjørere som kjører på skiene til Lasse og Kjetil. De kjører jo tre og fire disipliner, og har derfor ikke tid til å kjøre på skiene sjøl, sier fabrikkens racingsjef Yves Dimier til Dagbladet.

Skjønner til slutt

Trolig kommer dagens utforrenn for tidlig til å se resultater. Men kanskje i VM i Bormio i februar? Dimier (flytende i engelsk) avviser bestemt at morsmålet hans kommer til å sinke arbeidet:

-  Språkbarrieren er ikke noe problem. Det tekniske alpintspråket er nesten det samme uansett språk. Det vet jeg fra min egen tid som aktiv i v-cupen. Noen ganger må vi selvfølgelig jobbe litt for å forstå hverandre, spesielt når det gjelder detaljene. Men til slutt går det som regel helt fint, sier Dimier.

Aamodt tror også at det ordner seg:

-  Jeg tror vi skal få til dette. For meg er dette et comeback-år. Jeg tar ting forsiktig, og håper å være hundre prosent tilbake først til neste sesong - både når det gjelder utstyr, fysikk og det mentale.

HOLDER IKKE MÅL: Lasse Kjus og Kjetil Aamodt har for lengst innsett at fartskiene til Dynastar ikke holder mål mot totaldominerende Atomic denne sesongen. Til høyre står racingsjef Yves Dimier. - Vi pusher på hele tida, og de prøver jo. Det er helt klart. Men franskmenn er franskmenn, sier Aamodt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media