Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bremset inn til 16. plass

Ullevålseter fikk trøbbel på den siste Europa-etappen. Nå begynner hardkjøret i Afrika.

(Dagbladet.no:) Pål Anders Ullevålseter fikk en fin 16. plass på den tredje etappen i Telefonica-Dakar 2005 i dag, skriver kona Solveig i en pressemelding.

Franske David Fretigne vant etappen, 28 sekunder foran nordmannen. Den 10 kilometer korte spesialprøven ble kjørt på et militært område rett utenfor Granada, og er den siste etappen som skal kjøres i Europa. Nå starer alvoret i Afrika.

Sammenlagt ligger Ullevålseter på en 9. plass, ett minutt og seks sekunder bak Fretigne i tet. Dette betyr imidlertid ingen ting, for i Afrika er etappene så tøffe og lange at differansene blir mye større.

De to siste dagene har Pål Anders, som har et begrenset støtteapparat sammenliknet med mange av de andre, hatt små tekniske problemer. Under gårsdagens transportetappe hadde han trøbbel med en lufteventil og i dag hadde han problemer med bremsene.

- Tekniske problemer skaper alltid hodebry, uansett hvor alvorlige de er. I Europa er etappene korte og servicen stort sett alltid i nærheten. I Afrika derimot kan selv det minste tekniske problemet få store konsekvenser, ikke bare resultatmessig, men rallyet kan faktisk være over før du aner. Sykkelen må til en hver tid fungere perfekt dersom jeg skal kunne innfri min målsetting om en topp-plassering, sier Pål Anders Ullevålseter.

Pål Anders kjører søndag ettermiddag en transportetappe ned til Algeciras hvor de tar båten over til Tanger i Marokko. Der etter gjenstår det en lang transportetappe frem til depotet i Rabat før dagen er over, opplyser Solveig Ullevålseter.

Les mer om Pål Anders på www.dakar.no

OPPVARMINGEN OVER: Det er nå, når han kommer til Afrika, Pål Anders Ullevålseter skal kjøre seg oppover på resultatlista.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media