Bremset til pallen

SCHLADMING (Dagbladet): Kjetil Aamodt (27) kom på pallen for første gang denne sesongen etter at han kjørte seg opp fra 13. plass til tredjeplass i hårnålssvingene på slutten. Der brukte han hodet mer enn beina. - Jeg kjørte taktisk og bremset, sier Aamodt til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere enn Kjetil burde valgt den løsningen. Kanskje visste de ikke at Norges slalåmtrener Max Wahlqvist hadde stukket løypa i finaleomgangen. Han gjør det aldri enkelt for løperne. De ble straffet med skrenser de vanligvis utfører først etter målpassering.

I bånn av bakken sto Kjetil Aamodt - som hadde gjort nøyaktig det motsatte - og så seg sjøl feie oppover resultatlista.

- Dette er det verste rotteracet jeg har vært med på. Gutta kjører helt jævlig. De gir alt, sier Kjetil.

Høyt nivå

Til slutt sto bare sylferskingen Benjamin Raich (20) og ett år eldre Pierrick Bourgeat foran veteranen Aamodt. Raich gjorde det groveste jafset i verdenscupens historie da han klatret opp fra 23. plass til det øverste trinnet på pallen.

Den forrige rekorden hadde Ingemar Stenmark, som kjørte seg opp fra 22. plass til seier i Madonna di Campiglio i desember 1974.

- Det er viktigere å slå gamlegutta enn at jeg blir slått av de yngre, sier Aamodt.

Kvalitetsmessig var slalåmrennet i går kveld noe av det ypperste i alpintsporten på mange sesonger. Kjetil Aamodt kan ikke huske å ha vært med på høyere nivå i slalåm siden han debuterte i v-cupen i på slutten av 80-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer