Bremset til tredjeplass

- Fortsatt bremser jeg for mye i enkelte svinger. Det må jeg gjøre noe med. Men jeg er på riktig vei igjen, sier en strålende fornøyd Lasse Kjus (28) etter gårsdagens tredjeplass i super-G-rennet i Beaver Creek.

Pallplasseringen viser ikke bare at Lasse Kjus trives i Beaver Creek, hvor han ble VM-konge med fem medaljer sist vinter. Den forteller også at han ikke lenger er så plaget av jumpers knee som tidligere.

- Jeg satset maksimalt, og følte meg veldig trygg i går. Det er et godt tegn. Jeg er veldig glad både for tredjeplassen og at jeg bare er et drøyt sekund bak Hermann Maier, sier Kjus til NTB etter tredjeplassen.

Raskest

Han kom bra ut, men mistet litt tid til østerrikerne Maier og Stefan Eberharter i midtpartiet. I nederste halvdel av den bratte løypa (45 grader helning) var Kjus raskest av samtlige. Da krøp han sammen, lot skiene flyte og viste at det er mye moro å vente fra hans side i tida framover.

Sesongstarten hans har vært heller skrøpelig. Først kjørte han ut i Tignes (storslalåm). Tirsdag greide han ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen i Beaver Creek (slalåm). Onsdag kjørte han en skuffende svak førsteomgang i storslalåm, men avanserte. Det var første tegn på framgang.

Reiser hjem


Nå reiser han hjem for å lade opp til v-cuprennene i Val-d'Ishre i desember.

- Nå skal jeg først og fremst slappe av, men også trene, sier Kjus etter gårsdagens oppløftende super-G.

Hermann Maier tok sin fjerde v-cupseier av fire mulige denne sesongen. Selv om han er kongen, er ikke Maier blant de mest populære - selv i egne rekker. Det har lenge murret i den østerrikske leiren over at ledelsen bare tenker på The Herminator, og lar resten av løperne mer eller mindre seile sin egen sjø. I mål i går var avstanden mellom Maier og Kjus 1,13 sekund. Mye, men ikke umulig å ta igjen i løpet av et renn eller to.

Kjetil Aamodt var uheldig, kom på innerski høyt oppe i traseen og tapte masse tid. Han endte på 25. plass som tredje beste nordmann. Bjarne Solbakken ble nr. 22.