USLÅELIGE I SKOTTLAND: Celtic har ikke tapt en kamp i Skottland i år. Det er ny rekord. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
USLÅELIGE I SKOTTLAND: Celtic har ikke tapt en kamp i Skottland i år. Det er ny rekord. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Brendan Rodgers satte ny skotsk rekord med Celtic

Innbytter Tom Rogics scoring på overtid ga Celtic 2-1-seier over Aberdeen i den skotske cupfinalen i fotball og fullførte klubbens rekordsesong.

Brendan Rodgers' lag vant både serie, ligacup og FA-cup og tapte ikke en eneste kamp mot skotsk motstand. Celtic er første skotske klubb som har gjennomført en hel sesong ubeseiret i hjemlige kamper.

Rodgers er tredje manager som har ledet Celtic til hjemlig trippeltriumf, etter Jock Stein (1967 og 1969) og Martin O'Neill (2001). I 1967 vant laget for øvrig også serievinnercupen.

Aberdeen gjordet det vanskelig for Celtic på Hampden Park og tok ledelsen ved Jonny Hayes allerede i det 9. minutt. Bare to minutter senere var storfavoritten à jour etter scoring av Stuart Armstrong, men flere mål lot vente på seg.

I annet overtidsminutt, da de fleste belaget seg på ekstraomganger, scoret Rogic fra spiss vinkel og fullførte Celtics jubelsesong.

Totalt spilte Celtic 47 kamper i serie, ligacup og cup uten å tape. Cuptittelen var den 37. i klubbens ærerike historie.

(NTB)