Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brendan Rodgers satte ny skotsk rekord med Celtic

Innbytter Tom Rogics scoring på overtid ga Celtic 2-1-seier over Aberdeen i den skotske cupfinalen i fotball og fullførte klubbens rekordsesong.

USLÅELIGE I SKOTTLAND: Celtic har ikke tapt en kamp i Skottland i år. Det er ny rekord. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
USLÅELIGE I SKOTTLAND: Celtic har ikke tapt en kamp i Skottland i år. Det er ny rekord. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brendan Rodgers' lag vant både serie, ligacup og FA-cup og tapte ikke en eneste kamp mot skotsk motstand. Celtic er første skotske klubb som har gjennomført en hel sesong ubeseiret i hjemlige kamper.

Rodgers er tredje manager som har ledet Celtic til hjemlig trippeltriumf, etter Jock Stein (1967 og 1969) og Martin O'Neill (2001). I 1967 vant laget for øvrig også serievinnercupen.

Aberdeen gjordet det vanskelig for Celtic på Hampden Park og tok ledelsen ved Jonny Hayes allerede i det 9. minutt. Bare to minutter senere var storfavoritten à jour etter scoring av Stuart Armstrong, men flere mål lot vente på seg.

I annet overtidsminutt, da de fleste belaget seg på ekstraomganger, scoret Rogic fra spiss vinkel og fullførte Celtics jubelsesong.

Totalt spilte Celtic 47 kamper i serie, ligacup og cup uten å tape. Cuptittelen var den 37. i klubbens ærerike historie.

(NTB)

Hele Norges coronakart