TRODDE DET VAR SLUTT: Liverpool-manager Brendan Rodgers (t.h) trodde managerkarrieren var over i 2010, men så fikk han en telefon fra Swansea. Det kan være greit for den pressede Manchester United-manageren David Moyes å lese historien til sin managerkollega i disse dager. Foto:  REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
TRODDE DET VAR SLUTT: Liverpool-manager Brendan Rodgers (t.h) trodde managerkarrieren var over i 2010, men så fikk han en telefon fra Swansea. Det kan være greit for den pressede Manchester United-manageren David Moyes å lese historien til sin managerkollega i disse dager. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Brendan Rodgers trodde karrieren var over i 2010

En telefonsamtale på McDonald's forandret alt.

Følg Premier League i vårt Fotballstudio fra 13.45!

(Dagbladet): Liverpool har gjort det mye bedre enn de fleste forventet denne sesongen, og er for alvor med i gullkampen med sju kamper igjen å spille av Premier League.

Brendan Rodgers har høstet mange lovord for sin friske og offensive spillestil som har resultert i 84 mål på 31 kamper for Liverpool denne sesongen, men trenerkarrieren hans har ikke alltid pekt oppover.

I 2010 fikk Rodgers sparken i Championship-klubben Reading. Han var borte fra fotballen i seks måneder, og i denne perioden besøkte han blant andre tidligere Manchester City-manager Roberto Mancini i Manchester.

Rodgers fikk også være med på en eksklusiv firedagers treningsleir med den nederlandske klubben FC Twente som kjempet om den hjemlige tittelen det året.

Trodde karrieren var over Men det var ingen klubber som meldte sin interesse for den arbeidsledige 41-åringen.

- Da jeg ikke fikk noe intervju trodde jeg at min karriere var over før den hadde startet, sier Rodgers.

- Så fikk jeg en telefon fra City, og jeg tenkte at jeg sannsynligvis måtte gå tilbake til å være trener igjen noen år for å skape meg et nytt navn, sier Rodgers ifølge Daily Mail.

Fikk ny jobb Men så en dag skulle han få en telefon som forandret alt.

- Alt ordnet seg en dag da jeg satt på McDonald's (i juli 2010) med mine to barn. Jeg fikk en telefon som fortalte at Swansea var gira på å snakke med meg. Fredag den uka ble jeg manager i Swansea, sier Rodgers.

Han var to sesonger i Swansea før han ble ansatt som manager for Liverpool i 2012. Det var Rodgers som tok waliserne til Premier League, og klubben ble nummer 11 i debutsesongen.

Liverpool møter Tottenham i morgen 17.00.