Brenden hopper igjen!

5. mai i år ble Kristian Brenden (23) hardt skadd i en dramatisk paraglider-ulykke i Vågå i Gudbrandsdalen. Mange mente at storhopperen fra Vinstra var heldig som overlevde. Nå hopper Brenden igjen - bare fem måneder etter ulykken.

- Selv om jeg var hardt skadd, har jeg alltid trodd at jeg skulle komme tilbake i hoppbakken. Jeg visste det ville ta tid, men har hele tida beholdt humøret og prøvd å få mest mulig framgang. De siste fem månedene har vært en kjempeutfordring. Nå er jeg bare glad for at jeg fungerer noenlunde normalt, sier Brenden.

Mange brudd

Den første undersøkelsen på intensivavdelingen på Lillehammer Fylkessykehus, viste at Brenden hadde pådratt seg bruddskader i ryggen, hofta og ankelen. Albuen var slått ut av ledd. Etter 16 døgn på sykehuset fikk han reise hjem.

Vel ute av sykesenga, startet opptreningen. Først i gåstol, deretter på krykker, så lett bevegelse- og styrketrening i samarbeid med fysioterapeut.

- Fortsatt er jeg både litt svak og stiv. Når jeg hopper, merker jeg godt at lårene har vært på ferie. Selv om jeg fortsatt mangler kraft i frasparket, er målet mitt å komme tilbake i verdenstoppen, sier Brenden til Dagbladet.

Torsdag 30. september hoppet han for første gang etter paraglider-ulykken - på plast i 90-metersbakken i Granåsen i Trondheim.

- En utfordring

Han er fortsatt siste nordmann som har vunnet et verdenscuprenn i hopp (i Zakopane 1998).

- Fortsatt tar jeg hver dag som en utfordring. Ennå mangler det mye før jeg kan si at jeg hopper bra. Går det som jeg håper, blir jeg med fra starten av på snø, sier Kristian Brenden. Kjersti Anzjøn sier til Dagbladet at hun fryktet samboerens hoppkarriére var over da paraglideren gikk i bakken.

- Til å begynne med trodde jeg ikke at Kristian ville kunne hoppe mer. Heldigvis er han en ordentlig stabukk, med veldig sterk vilje. Hele tida har han vært positiv, og sagt: Dette skal jeg klare!

COMEBACK: Hoppesset Kristian Brenden hoppet 30. spetember for første gang etter paraglider-ulykken.