Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brenden i tetstriden tross dårlig form

Kristian Brenden ble beste nordmann med fjerdeplass i skiflygingsrennet i dag. Han var nummer tre etter første omgang hvor han passerte 200-metersgrensen for første gang med et hopp på 204,5 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men den blide gudbrandsdølens hopp over 200 meter kom fullstendig i skyggen av Tommy Ingebrigtsens verdensrekord.

- Jeg er veldig godt fornøyd med fjerdeplassen. Ut fra formen jeg viste før jeg dro hit skulle jeg ikke vært så langt oppe, sa Brenden.

Han ble den sjette nordmann som har klart å hoppe mist 200 meter, og den 27. hopperen i verden. Etter rennet lørdag er det 28 mann som har brutt drømmegrensen.

- Det var godt endelig å klare 200-metersgrensen. Tommys verdensrekord i kvalifiseringen var utrolig inspirerende for resten av oss. Jeg er kjempeglad for at verdensrekorden er tilbake på norske hender, sa Tormod-hopperen, som tidligere hadde 198,5 meter fra Oberstdorf som bestenotering.

Martin Schmitt slo fredag den nesten to år gamle verdensrekorden til Lasse Ottesen, men fikk stå øverst på rekordlista i bare ett døgn.

- Det er dette som er framtiden. Jeg har mye større sjanser her enn i mindre bakker. Bakken her i Planica har fått en mye bedre profil og er nå mer lik den i Oberstdorf, sa Brenden, som ble nummer ni det første rennet fredag.

(NTB)