Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brenden operert i dag

Skihopperen Kristian Brenden (22) ble operert på nytt i dag ved Lillehammer fylkessykehus etter de alvorlige skadene han pådro seg da han styrtet med en paraglider i Vågå i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene karakteriserer tilstanden til Vinstra-hopperen som stabil og uendret. Det er uklart hvilke konsekvenser ulykken får for Brendens framtid. Først etter en viss tid kan det gis svar på om han får varige men av den stygge ulykken.

Bruddskader

- Brenden pådro seg en alvorlig bruddskade i høyre fotrot, brudd i bekkenbenet og i ryggen, hofteskade og albueleddskade. Han er fortsatt under utredning, opplyste overlege Erik Aunan til NTB.

Brenden var med på landslaget sist sesong, men valgte å satse på egen hånd da landslagsledelsen la opp satsingen for kommende sesong. Han er den siste nordmannen som har vunnet et verdenscuprenn i hopp, i Zakopane i januar 1998.

Han ble fraktet til sykehuset i Lillehammer i går ettermiddag etter ulykken i Gudbrandsdalen. Han skal ha ligget i over en time før han ble funnet av redningsmannskaper.

22-åringen har drevet med paragliding siden han tok sertifikat i Sverige i fjor. På en fridag under hoppuka i år tok han med seg paraglideren og testet luftrommet i Alpene.

(NTB)