Brenden reddet dagen for Norge

INNSBRUCK: Da det så som mørkest ut for de norske hopperne i Bergisel søndag, slo gudbrandsdølen Kristian Brenden til med meget god hopping i finaleomgangen. Med 6. plass presterte han beste norske plassering så langt i denne tysk-østerrikske hoppuken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Første omgang var et slag i trynet. Vi hang vel i tauene, men Kristian reddet dagen. Hans hopping var i overkant av forventet, kommenterte hopptrener Hroar Stjernen etter århundrets siste renn i OL-bakken i Innsbruck.

Tysk og østerriksk jubel domminerte hoppuken fram til søndagens finaleomgang. Riktignok sviktet Martin Schmitt, vinneren fra Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, alt i i første omgang, men østerrikeren Stefan Horngacher ledet rennet. I finaleomgangen maktet han ikke nervepresset.

Det gjorde fjorårets sammenlagtsvinner av hoppuken, japaneren Noriaki Kasai. Han seiret foran Janne Ahonen som overtok den gule ledertrøyen i verdenscupen. Funaki, som vant de tre første rennene i hoppuken forrige sesong, leder sammenlagt med 0,4 poeng på Ahonen foran avslutningsrennet i Bischofshofen onsdag.

Rundt 40 000 tilskuere så søndagens renn i Bergisel, og særlig for den store tyske tilskuermassen endte dagen trist. De kom for å feire Martin Schmitt. Men med to heller svake hopp endte årets hoppkomet på 13. plass. Noen spesielt god reklame for hoppsporten ble heller ikke rennet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer