Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brenden: Tren mindre, bli bedre!

Oberstdorf (NTB-Pål Mathisen): Kristian Brendens treningsopplegg med et minimum av fysisk trening, er blitt oppfattet negativt både av lagkamerater i elitemiljøet og av landslagsledelsen. - Men det er det eneste som passer meg, sa han etter dagens 3. plass i Oberstdorf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brendens særegne, mer lystbetonte treningsfilosofi har møtt mye motbør. Likevel fastholder han at nettopp den er bakgrunnen for framgangene denne sesongen. Seieren for en uke siden i Zakopane og 3. plassen i det første av to VM-renn i Heini-Klopfer-bakken i Oberstdorf har fått ham til å tro enda mer på det han bedriver av forberedelser.

- Det er ingen hemmelighet at Trond Jøran Pedersen vil at jeg skal trene mer, men jeg må forsøke på min egen måte. Derfor må jeg også bevise at det nytter å trene mindre - og bli bedre, sier det største norske OL-håpet i øyeblikket.

Lørdagens renn ble et vendepunkt for de norske hopperne. Henning Stensrud plasserte seg på 4. plass. Lasse Ottesen, som i Planica i fjor landet på rekordlengden 212 meter, fulgte fint opp med 5. plass.

Brendens to svev på 190,5 og 186 meter ga en plass på pallen. Bare tyskernes nye hoppkomet Sven Hannawald og japaneren Kazuyoshi Funaki var bedre.

Siste sjanse

VM- og OL-vinneren Espen Bredesen har fått klarsignal for start i søndagens renn på bekostning av Lørenskog-gutten Jon Petter Sandaker, som plasserte seg på 12. plass i VM-rennet lørdag. Men som plaster på såret får Sandaker OL-billett.

- Jeg har ikke snakket med Bjørge Stensbøl om det, men det er sikkert at Sandaker er OL-klar. Jeg pleier å få det som jeg vil, sier landslagssjefen som også ønsker at Bredesen skal få en formtopp.

- Espen får sin sjanse nå. Han må bevise at han holder mål i hardt, internasjonalt selskap, sier Pedersen.

Lasse best

Lørdagens beste prestasjon sto Lasse Ottesen for i prøveomgangen. Da strakk han seg til 191 meter i et nesten perfekt utført skiflygingssvev.

- Et flott hopp og dagens beste, ingen tvil om det, var Pedersens dom.

Ottesen selv mener at det går an å hoppe ned mot 210 meter i Heini-Klopfer-bakken under perfekte forhold. I lørdagens renn var det liten oppdrift i bakken og for dårlig fart på hoppkanten.


I VM-rennene får Norge bare stille med fire hoppere. Brenden, Ottesen, Stensrud og Bredesen er kvartetten som Trond Jøran Pedersen har tatt ut til søndagens renn. I mesterskapet teller sammenlagt poengsum for begge dager, mens rennene hver for seg har verdenscupstatus.

Fornøyd:Kristian Brenden jubler over tredjeplassen i Oberstdorf i dag.
Kristian Brenden

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!