Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brenne til Lillestrøm

Skrev femårskontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredrikstad-playmaker Simen Brenne ble i dag klar for Lillestrøm.

25-åringen har skrevet under en femårskontrakt, og overgangen bekreftes på LSKs hjemmeside.

- Vi er svært fornøyd med å få Simen på plass, sier LSK-manager og midlertidig trener Jan Åge Fjørtoft til nettstedet.

Brenne sier til lokalavisa f-b.no at det både var vemodig og vanskelig å forlate laget fra plankebyen. Men han trengte et miljøskifte.

Avisa spekulerer i at Brenne koster LSK åtte millioner kroner, en sum som deles mellom FFK, Moss og en investeringspool.

- Jeg fulgte magefølelsen, sier Brenne om klubbvalget.

Eggens favoritt

Brenne kom til FFK fra Moss i 2004, og omtales på FFKs hjemmeside som en av Knut Torbjørn Eggens favorittspillere.

SCORET MOT LSK: Her setter Simen Brenne ballen i Lillestrøm-nota. Neste år spiller også 25-åringen i gult. Foto: Scanpix
SCORET MOT LSK: Her setter Simen Brenne ballen i Lillestrøm-nota. Neste år spiller også 25-åringen i gult. Foto: Scanpix Vis mer

Neste år er han en av Tom Nordlies favoritter på Åråsen. Brenne erstatter Robert Koren, lagets stjernespiller som er kontraktsløs.

Fredrikstad-direktør Morgan Andersen bekrefter salget av Brenne overfor FFKs hjemmeside, uten å nevne salgssum eller grunn til å la stjernespilleren gå.

- Foreløpig kan jeg ikke si noe mer enn at Simen er klar for LSK. Vi mister en meget god spiller og må naturlig nok se oss om etter en erstatter, sier Andersen

En av de bedre i Norge

FFK-trener Eggen sier til Dagbladet.no at klubben bare måtte respektere at Brenne ønsket seg nye utfordringer, men at klubben prøvde å beholde ham.

Nå får østfoldingene en god slump penger for 25-åringen som Eggen i sin tid først hentet som spiss fra Selbak til Moss.

- Det økonomiske er én del av dette. Og Simen har vært her i tre år, og vi var klar over at han vurderte nye utfordringer, eller muligheter, sier Eggen.

- Hvor god er Brenne?

image: Brenne til Lillestrøm

- Gutten har hatt en veldig fin utvikling, og er en av de bedre indreløperne eller midtbanespillerne i Norge, sier Eggen til Dagbladet.no.

Eggen synes det er leit å miste Brenne, men ser fordeler i at det skjer i god tid før seriestart 2007.

- Når en spiller ønsker seg en ny utfordring vil det ofte være dumt å være for standhaftig. Spesielt i desember, nå har vi en sjanse til å skaffe oss en erstatter, sier Eggen.

FFK-fansen stusser over klubbvalg

Fredrikstad-supporterne i Plankehaugen er ikke overrasket over at Brenne forsvinner, ryktene har gått lenge i byen.

- Men det er merkelig at han orker å gå til en annen norsk klubb. FFK satser jo mer til neste sesong. LSK er ikke noe voldsomt steg opp, selv om de har ligget i toppen de siste årene, sier Plankehaugen-leder Lars Thoresen til Dagbladet.no.

- Dere er ikke bitre over at han forsvinner?

- Vi gidder ikke fly rundt og være bitre. Så får vi se om det blir pipekonsert eller applaus når lagene møtes i 1. serierunde. Vi får bare håpe at Fredrikstad får bra betalt for ham, når han først går.

Hele Norges coronakart