Brenner etter en ny seier med Moonlig Augustinu

Kusketalentet Jens Kristian Brenne (23) sitter som vanlig opp bak Dagbladets banker Moonlip Augustinu i V65-4 på Bjerke onsdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne på hest!

Sjefen sjøl, Steinar Holm, er i Litauen og trener 2-åringer. Det er kun et par-tre 2-åringer på stallen hjemme på Nannestad. Rundt 15 talentfulle krabater befinner seg i Litauen og skal tas hjem for mønstringsløp til høsten. Steinar Holm reiser ned en gang i måneden for å kjøre med dem i trening selv. Neste måned skal stallmannen også være med.

Jens Kristian Brenne er en fremadstormende stallansatt, eller stallmann, om man vil. Stadig vekk krysser den sort/røde kusken målstreken først. Han har jobbet hos Steinar Holm i tre år til høsten.

- Jeg lærer utrolig mye av Steinar, og han er veldig flink til å lære bort. I november skal jeg en tur på trenerskolen igjen, og tilbake til Stall Steinar Holm igjen etterpå. Jeg trives veldig godt, og han gir meg tilliten så jeg får kjøre mange løp. Vi har fine hester, og ikke minst fine hesteeiere. Jeg får kjøre mange flotte hester fra stallen, forteller Brenne til dagbladet.no.

- Drømmen er jo etter hvert å kunne leve av å være trener, og å kjøre løp ved siden av, sier 23-åringen.

- Dere har stor suksess. Hvordan trener dere hestene?

- Vi kjører bakkeintervaller tre ganger i uka. De andre dagene får hestene gå i luftegården. Unghestene trenes hver dag. Dette opplegget har fungert fint.

Onsdag får stallmannen igjen tilliten bak Moonlip Augustinu. 4-åringen kan legge på til sin tredje strake seier.

BRENNER NEPPE SJANSEN. Jens Kristian Brenne har alle muligheter til å vinne det tredje strake løpet med Moonlip Augustinu. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BRENNER NEPPE SJANSEN. Jens Kristian Brenne har alle muligheter til å vinne det tredje strake løpet med Moonlip Augustinu. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Hesten har vært veldig bra hos oss. Han feilet i en trang situasjon første gang ut for oss på Biri. Den andre starten for oss hadde jeg glemt å sette på knebelegg, og han gikk og slo seg på knærne. Jeg kunne ikke skylde på noen andre heller. For jeg var oppasser selv, flirer Jens Kristian.

- Han vant fra dødens uten at jeg trengte å snakke til ham på 1.16,5a over 2100 meter på Jarlsberg nest sist. Sist vant han også ganske uanstrengt, og seieren føltes veldig sikker. Det skal være mer å gå på.

Han er aldri kjørt i bånn. Bakspor er greit, han tas rolig i starten innledningsvis. Men han ganske travsikker, sterk og reell og går til mål. Jeg synes han er en berettiget favoritt som møter overkommelig selskap, innrømmer kusken som har store seiersambisjoner.

- Moonlip Augustinu er avhengig av å trave barbent foran. Han har fått litt tett med løp, men det skal ikke være noe problem. Han trener fint og jeg tror på en god sjanse.

Vanskelig i stallmannsløpet

- Du kjører Kvam Tor i et stallmannsløp?

- Ja, han ble annen på Drammen sist, og det var positivt. Men spor tolv og sprint i et stallmannsløp er ikke melodien. Det blir fort feil, og det trengs mye klaff herfra. Jeg er fornøyd med en brukbar premie med dette utgangspunktet.

Steinar Holm skulle kjørt Carpe Bonanova i V65-1 som er DNTs Unghestserie, men blir forhindret siden han er i Litauen. Espen A. Schem vikarierer bak Holm-hoppa.

- Hva er grunnen til at sjefen skulle ha kjørt henne selv i løp?

- Hun har tullet og trøblet litt, og vi har ikke helt funnet ut av henne ennå. Det er noe helt annet å kjøre henne i løp enn det er å kjøre henne i trening, så han ville prøve å finne ut av henne selv og danne seg et inntrykk. Hun har liksom aldri bydd seg til ordentlig. Hun møter dessuten 2-3 gode som har vist fine ting. Feilfritt tror jeg hun kan snuse på en trippelplass, avslutter Jens Kristian Brenne.

SNILL SJEF. Steinar Holm gir sine ansatte alle muligheter til å bli bra kusker og trenere.