Brenner i Arsenal

Sjokkstart setter press på manager Mikel Arteta (39), mannen som hentet Martin Ødegaard (22) til Arsenal. Men landslagstrener Ståle Solbakken er ikke i tvil om at det var riktig å bytte fra Real Madrid.

TØFF START: Martin Ødegaard. Foto: NTB
TØFF START: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge – Nederland, kl. 20.45 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Covidtrusselen har ikke forsvunnet fra Ullevaal stadion. Derfor ankom Martin Ødegaard (22) og landslagsspillerne nasjonalarenaen med munnbind i går.

Ødegaard og Norge forbereder storkampen mot Nederland i VM-kvalifiseringen onsdag. Dette står på spill: Norge må vinne eller spille uavgjort for å henge med i gruppa.

PÅ PLASS I NORGE : Martin Ødegaard ankommer landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PLASS I NORGE : Martin Ødegaard ankommer landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ødegaard oser muligens ikke av sportslig selvtillit inn i samlingen. Hans nye klubb - Arsenal - har fått en forferdelig start i Premier League. Tre kamper, null poeng og sisteplass er sjokkerende for fansen og spillerne til den tradisjonsrike storklubben.

Og nå brenner det:

Ifølge Sky Bet er Antonio Conte favoritt til å overta som manager etter en hardt presset Arteta. Eier Stan Kroenke skal ifølge rapportene være misfornøyd med spanjolen. Hva vil et mulig bytte ha å si for Ødegaard etter overgangen fra Real Madrid?

HARDT PRESSET: Arsenal-manager Mikel Arteta har stor sans for Martin Ødegaard. Men fortsetter klubben å tape, blir ikke Arteta lenge i jobben. Foto: NTB
HARDT PRESSET: Arsenal-manager Mikel Arteta har stor sans for Martin Ødegaard. Men fortsetter klubben å tape, blir ikke Arteta lenge i jobben. Foto: NTB Vis mer

Med all respekt for London-klubben: Overgangen er et fall i status for nordmannen. Men landslagstrener Ståle Solbakken er ikke i tvil om at klubbskiftet var riktig:

- For meg er det et ideelt bytte, sier Solbakken til Dagbladet.

- Jeg tror det er viktig at han blir en viktig brikke i en stor klubb. Arsenal er en stor klubb. Det er en tradisjonsrik klubb. Og det snur fort i fotball.

Han fortsetter:

- Selv om det ikke ser bra ut for dem nå, er det mange klubber som reiser seg fortere enn du aner. Arsenal er en stor og tradisjonsrik klubb der han sannsynligvis får en sentral rolle. Arsenal har lagt ned mye penger og tid i Martin.

FORBEREDER NEDERLAND-MØTE: Ståle Solbakken gir Martin Ødegaard instruksjoner på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet
FORBEREDER NEDERLAND-MØTE: Ståle Solbakken gir Martin Ødegaard instruksjoner på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet Vis mer

Den norske landslagskapteinen spilte 71 minutter i 0-5-tapet for Manchester City lørdag. Mange mener han burde plukket opp hansken i Real Madrid og slåss for en plass i kanskje verdens mest prestisjefylte klubb.

Men Ødegaard gikk selv ut på Instagram etter klubbyttet og sa:

- I disse dager snakkes det mye om meg og hvorfor jeg drar. Jeg vil bare si at nesten alt de sier ikke er sant. For min del er det en skam at pressen skriver ting som ikke er sant. Mange tror at det er sant.

Solbakken hadde ikke fått med seg uttalelsen på spørsmål fra Dagbladet i går. Men han begrunner viktigheten av klubbskiftet slik:

- Martin har vært lenge i Real Madrid. Han har hatt suksessfylte låneperioder her og der. Samtidig har han ikke fått den nødvendige tilliten i Real Madrid, om at plassen er hans. Når en ny preseason starter - og du er nummer fire, fem eller seks - så er det helt riktig å bytte. Jeg tror det er perfekt. Arsenal skal bygge seg opp igjen, og det er ved hjelp av Martin.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen og Ingrid Halstensen fra indre bane på Ullevaal. Foto: Vidar Ruud / NTB
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen og Ingrid Halstensen fra indre bane på Ullevaal. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

TV 2-ekspert Jesper Mathisen vurderer situasjonen slik:

- Real Madrid er en av verdens aller største klubber. Arsenal er også en stor klubb. Per nå er de ikke helt der oppe. Men Martin kommer til en klubb der han vet han får en viktig rolle. Han kommer til å få spille mye fotball.

Og:

- I Real Madrid ble han aldri et førstevalg. Klubben har også mange spillere på vei opp gjennom sine systemer. Jeg tror rett og slett han var usikker på hvor mye spilletid det kom til å bli.

SOLSKINN: Martin Ødegaard leker med ballen i solskinnet på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOLSKINN: Martin Ødegaard leker med ballen i solskinnet på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mathisen fortsetter:

- Jeg tror at Real Madrid så at her kan de få en god sum for Ødegaard. Disse pengene kan de bruke på andre og større stjerner. Og så får Arsenal en spiller de har vært fornøyd med. Det er en overgang som gir mening, og som jeg tror passer bra for alle parter.

TV 2-eksperten tror ikke det føles som et steg ned for Ødegaard:

- Han kommer fortsatt til en gigant av en klubb. Det vil koke godt på Emirates Stadium, uavhengig av hvem som er trener.

Men først venter en viktig uke med landslaget. Etter Nederland-kampen spiller Norge mot Latvia lørdag og Gibraltar neste tirsdag.

PREMIER LEAGUE

Tottenham33003-09
West Ham321010-57
Manchester U.32107-27
Chelsea32106-17
Liverpool32106-17
Everton32107-37
Manchester C.320110-16
Brighton32014-36
Leicester32014-56
Brentford31203-15
Aston Villa31115-44
Watford31023-53
Southampton30214-62
Crystal Palace30212-52
Leeds30214-82
Burnley30122-51
Newcastle30124-81
Wolverhampton30030-30
Norwich30031-100
Arsenal30030-90

VM-KVALIFISERING

Tyrkia321010-57
Nederland320111-46
Montenegro32016-36
Norge32014-36
Latvia30124-71
Gibraltar30031-140
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer