Brenner til fra start for første gang

Trener og kusk Øystein Tjomsland er optimist med V75-favoritten i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bauxite står perfekt til for å lede V75-2 fra start til mål. Trener og kusk Øystein Tjomsland hevder 3-års hoppa aldri har vært trykket av skikkelig fra start.

Dette er en interessant opplysning fra den dyktige treneren som kan skilte med 140 seirer på stallen de siste to årene. Svært mange av disse triumfene er tatt fra tetposisjonen.

Med base på Sørlandets Travpark og farens gård i Søgne har Øystein Tjomsland gode treningsmuligheter. Det er ingen tilfeldighet at han kommer til start med den ene gode unghesten etter den andre, varmblods som kaldblods.

Trener teknikk og koordinasjon

I lørdagens V75-omgang i Bergen er det amerikanskfødte Bauxite i V75-2 som har den største seierssjansen av Tjomsland-hestene. Men like bak jager Sjefslill og Moi Elden seier i henholdsvis V75-3 og V75-4.

- Hva gjør du for å få alle hestene dine så startraske, Øystein Tjomsland? Er det et bevisst valg av blodlinjer, eller trener du dem til å bli så raske?

- Jeg vil si det er en kombinasjon, ler trener-championen.

- Det er både en fordel og en forutsetning at de er raske fra start. Ofte avgjøres jo løpene i starten eller inn mot den første svingen. For å ha det rette frasparket er det en selvfølge at hestene er i orden. Går de og kjenner på noe, går det ikke. Jeg trener mye på både teknikk og koordinasjon med hestene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer