Manchester United:

Brenner under føttene til Solskjær

Samtidig som klubben kommer med støtte til nordmannens prosjekt og Sir Alex Ferguson kritiserer nordmannens laguttak.

KRITIKK: Alex Ferguson er kritisk til Ole Gunnar Solskjærs laguttak mot Everton i denne videoen av Khabib Nurmagodemov. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United ligger på fjerdeplass i Premier League, to poeng bak ligaleder Chelsea. De røde står med fire seire, to uavgjort og ett tap på de første sju ligakampene.

Likevel brenner det under føttene på manager Ole Gunnar Solskjær, som får stadig flere kritiske røster mot seg - blant annet fra fansen.

«Ole Gunnar Solskjær har blitt fortalt at tålmodigheten er veldig, veldig tynnslitt blant Manchester United-supportere - selv om flertallet kan se hva han prøver å oppnå», skriver lokalavisa Manchester Evening News blant annet.

Etter 1-1-kampen mot Everton lørdag, falt oddsen fra 14 til 5 på at nordmannen er den manageren i Premier League som får sparken først.

MYE Å TENKE PÅ: Ole Gunnar Solskjær går inn i en landslagspause under stadig mer press. Foto: Dave Thompson/AP/NTB
MYE Å TENKE PÅ: Ole Gunnar Solskjær går inn i en landslagspause under stadig mer press. Foto: Dave Thompson/AP/NTB Vis mer

Det er bare hovedtrenerne Steve Bruce i Newcastle (3), Nuno Espírito Santo i Tottenham (3,5) og Daniel Farke i Norwich (4) som har lavere odds.

Det er bred enighet om at Solskjær må levere bedre resultater enn i fjor, da det ble andreplass og ikke noe sølvtøy på klubben. Årsaken er at United forsterket laget med flere stjernesigneringer i sommer - med superstjerna Cristiano Ronaldo som den aller største.

Solskjær-kritikk

Sky Sports-ekspert Gary Neville mener Ronaldo har lagt «ekstra press» på Solskjær etter 1-1 mot Everton. Portugiseren var synlig irritert etter kampen, og stormet ned i spillertunnelen alene da dommeren blåste for fulltid.

IKKE FORNØYD: Sir Alex Ferguson med armene i kryss på VIP-tribunen, med blant andre Patrice Evra under kampen mellom Manchester United og Everton. Foto: Oli SCARFF / AFP/NTB
IKKE FORNØYD: Sir Alex Ferguson med armene i kryss på VIP-tribunen, med blant andre Patrice Evra under kampen mellom Manchester United og Everton. Foto: Oli SCARFF / AFP/NTB Vis mer

Ronaldo startet kampen på benken og fikk en snau halvtime på banen - noe som har blitt møtt med kritikk. Selv Sir Alex Ferguson kritiserer Solskjærs uttak mot Everton - iallfall indirekte.

For skotten snakket nylig løst med kampsportutøveren Khabib Nurmagomedov om kampen (som var på tribunen i en såkalt «Executive Box» sammen med Usain Bolt blant annet), i en video som Nurmagomedov selv skal ha lagt ut i sosiale medier.

I videoen sier Ferguson følgende:

- Men jeg tenker også det, at da spillerne så at Ronaldo ikke spilte, så var det litt …

Nurmagomedov avbryter Ferguson før han rekker å fullføre setningen, og påpeker at Ronaldo kom innpå i andre omgang.

- Ja, jeg vet, men du bør alltid starte med de beste spillerne, sier Ferguson og trekker på skuldrene.

Støtte i klubben

Overgangsguru Fabrizio Romano forteller via sin egen TV-kanal at Manchester United-eierne har tiltro til Solskjær, og at de ikke har noen planer om å kvitte seg med nordmannen.

- Etter de jeg har blitt fortalt, er det ikke noe som har endret seg, sier Romano om eiernes syn på Solskjær.

Og mandagens nyhet tyder på at Romano har rett.

Manchester United skriver på sin egen hjemmeside at assistenttrener Mike Phelan (59) har skrevet under på en ny kontrakt fram til 2024 - det samme året som Solskjærs kontrakt går ut. Det tyder på at trenerne har støtte fra toppen av klubbhierarkiet.

Det er særlig på hjemmebane skoen trykker for de røde, etter bare to seire på de sju siste ligakampene på Old Trafford. Til gjengjeld har klubben smått utrolige 29 kamper uten tap på bortebane i Premier League.

Nå venter en mildt sagt tøff periode for Solskjærs menn i ligaen og Champions League:

Leicester (b), Atalanta (h), Liverpool (h), Tottenham (b), Atalanta (b), Manchester City (h), Watford (b), Villarreal (b), Chelsea (b) og Arsenal (h).

Manchester United har bare maktet å holde nullen i én av ti kamper denne sesongen (1-0-seieren over Wolverhampton). Det har ikke Solskjær råd til om trenden skal snus og kritiske kommentatorer skal legge ned pennen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer