Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Brennheit Sánchez ydmyket West Ham: - En nytelse å se på

Scoret tre mål da Arsenal vant 5-1.

I EN EGEN KLASSE: Arsenal-spiller Alexis Sánchez scoret hat-trick mot West Ham. Foto: Scanpix
I EN EGEN KLASSE: Arsenal-spiller Alexis Sánchez scoret hat-trick mot West Ham. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • West Ham-Arsenal 1-5 (0-1)

(Dagbladet): En forsvarstabbe av Angelo Ogbonna (28) i midten av første omgang og tre scoringer av superstjerna Alexis Sánchez (27) avgjorde London-derbyet mellom West Ham og Arsenal.

Nå øker presset på «The Hammers»-sjef Slaven Bilic, mens Arsene Wengers gutter bare er tre poeng bak serieleder Chelsea i toppen av Premier League-tabellen.

- Når Arsenal trenger det, tar Sánchez hele laget på skuldrene og bærer det selv. West Ham er ydmyket, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Ogbonnas juniorfeil

Arsenal stoppet ikke før de hadde satt hele fem baller bak en i utgangspunktet god Darron Randolph i West Ham-buret. Det startet med et svakt pasningsforsøk fra Ogbonna som ble blokkert av midtbaneterrier Francis Coquelin (25) og ga Sánchez muligheten til å sette fart mot West Ham-målet i midten av første omgang.

En effektiv tupp forbi midtstopper Winston Reid (28) i sekvensen som fulgte gjorde at den fotrappe chileneren kunne servere lagkamerat Mesut Özil (28) på blank kasse. I andre omgang presset West Ham lenge på for utligning, men i løpet av de siste 20 minuttene ble det scoret utrolige fem mål på London Stadium og fire av dem ble satt inn av gjestene. Det gjør Bilic skuffet.

- Jeg ser ikke etter unnskyldninger. Det var ikke godt nok. Vi ble ydmyket. Jeg syns synd på fansen og klubben. Vi har hatt noen gode kamper denne sesongen og vi hadde noen bra øyeblikk også i denne matchen, men vi må være ærlige nok til å si at vi ikke er like dedikerte eller har den samme intensiteten i spillet vårt som vi hadde i fjor, sier Bilic i et intervju vist på TV 2.

Brennheit

Tre av nettkjenningene sto Sánchez for alene. Den første i kampen var Sánchez' niende for sesongen - og definitivt en av de aller mest imponerende. Med en kombinasjon av timing, finesse, rå kraft og presisjon dro 27-åringen seg forbi to West Ham-spillere før han banket ballen i det lengste hjørnet.

Til tross for at vinklen var spiss, var Randolph sjanseløs.

I løpet av de ti siste minuttene hamret og lobbet Sánchez inn to nye scoringer, mens innbytter Andy Carroll reduserte en gang for West Ham og Alex Oxlade-Chamberlain skrudde inn ytterligere en av Arsenals fem fulltreffere.

- Det er sånne ting Alexis kan gjøre. Det er fantastisk å ha ham på laget, skryter Oxlade-Chamberlain i et intervju vist på TV 2.

- En nytelse

HAT-TRICK-HELT: Sánchez tok med seg ballen hjem etter å ha scoret tre mål mot West Ham. Foto: Scanpix
HAT-TRICK-HELT: Sánchez tok med seg ballen hjem etter å ha scoret tre mål mot West Ham. Foto: Scanpix Vis mer

Etter matchen tok Sánchez matchballen under armen, ga bort trøya til et lite barn og tok «selfie» med en gjeng ballgutter. Det er ikke rart den målkåte Arsenal-spissen var glad, for nå har han tatt steget opp på 1. plass på Premier Leagues toppscorerliste sammen med Diego Costa. Begge har 11 mål.

- Det er en nytelse å se på Sánchez, sier TV 2-ekspert Ronny Deila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!