BRENNHET: Arjen Robben har vært direkte utslagsgivende for at Bayern München er i semifinalen i Champions League med avgjørende scoringer mot både Fiorentina og Manchester United. Nederlenderen var sørget også for at Bayern tok første stikk i hjemmemøtet med Lyon i semifinalen i Champions League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent Kessler
BRENNHET: Arjen Robben har vært direkte utslagsgivende for at Bayern München er i semifinalen i Champions League med avgjørende scoringer mot både Fiorentina og Manchester United. Nederlenderen var sørget også for at Bayern tok første stikk i hjemmemøtet med Lyon i semifinalen i Champions League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent Kessler Vis mer

Brennhet Robben reddet røde Ribéry

Forskjellen på lagene da Bayern slo Lyon 1-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| (Dagbladet): Bayern - Lyon 1-0.

Franck Ribéry entret Allianz Arena i München med en hel fotballverdens øyne rettet mot seg etter å ha blitt dratt inn i en gedigen sex-skandale, som er under oppseiling hjemme i Frankrike.

Det skulle på ingen måte bli kvelden da balleleganten skulle klare å trekke oppmerksomheten bort fra den utenomsportslige støyen gjennom sine prestasjoner på banen.

I stedet kan Ribéry vente seg en ny storm av kritikk etter hans hodeløse opptreden 37 minutter ut i semifinaleoppgjøret mot Lyon.

Kanskje var det ingen planlagt hevnaksjon fra Ribérys side da han fikk et kakk på ankelen like i forkant, men han fikk uansett et forklaringsproblem overfor dommer Roberto Rosetti da han fullførte stemplingen av Lisandros ankel.

Den rutinerte italienske kamplederen gikk direkte i baklomma og fisket fram det røde kortet. Dermed måtte Ribéry gå av banen med med 53 minutter igjen på kampuret, samtidig som han etterlot lagkameratene i en ytterst utfordrende situasjon med 10 mot 11 i mer enn en omgang.

- Jeg sa før kampen, at det kan komme røde kort i denne typen oppgjør. Selv om jeg fikk rett, mener jeg at Ribéry ikke gikk inn med utstrakt bein. Derfor håper jeg at han bare blir utestengt i én kamp, sier Bayern-sjef Louis van Gaal, ifølge tyske Eurosport, vel vitende om at Ribéry trolig blir utestengt i to kamper, og dermed mister en eventuell finale i Madrid.

Ny utvisning
Denne Champions League-sesongen har gitt flere eksempler på at Bayern ikke er et lag som gir seg uten sverdslag, og etter at Anatolij Tymosjtsjuk erstattet Ivica Olic ved pause, så det plutselig ut som om det var vertene som var i tallmessig overtall.

UPRESSET: Lyon lot Arjen Robben uhindret få utfordre innover i banen. Da gikk det som det måtte gå: Nederlenderen fikk sikte inn venstreslegga og blåste ballen forbi Hugo Lloris via hårtustene til Thomas Müller. Foto: SCANPIX / EPA/TOBIAS HASE
UPRESSET: Lyon lot Arjen Robben uhindret få utfordre innover i banen. Da gikk det som det måtte gå: Nederlenderen fikk sikte inn venstreslegga og blåste ballen forbi Hugo Lloris via hårtustene til Thomas Müller. Foto: SCANPIX / EPA/TOBIAS HASE Vis mer

Da Jérémy Toulalan pådro seg to gule kort med kort mellomrom 10 minutter ut i annen omgang og lagene igjen var like mange spillere på banen, overtok Bayern initiativet i enda større grad.

Lyon-terrieren var muligens uheldig som måtte gå slukøret av banen med marsjordre, men han var også svært så uforsiktig da han gikk inn i en 50-50-duell på midten med foten løftet.

Robben sto fram
Bayern München er først og fremst et strålende kollektiv under Louis van Gaals myndige ledelse. Samtidig har laget to udiskutable superstjerner; Franck Ribéry og Arjen Robben.

Der den ene utmerket seg med negativt fortegn, gikk den andre nok en gang foran som et godt eksempel, slik tilfellet har vært mot både Fiorentina og Manchester United i tidligere utslagsrunder.

Arjen Robben er en kantspiller som ofte liker å trekke seg innover i banen i jakten på en avslutningsmuligheter, men det så ikke Lyon til å bry seg nevneverdig om etter 69 minutter.

MARERITT: Franck Ribéry skulle ut og bevise at han hadde hodet på rett plass etter avsløringene om at han har blitt dratt inn i en sex-skandale hjemme i Frankrike, men endte med å bli utvist etter denne stemplingen på Lisandro.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader
MARERITT: Franck Ribéry skulle ut og bevise at han hadde hodet på rett plass etter avsløringene om at han har blitt dratt inn i en sex-skandale hjemme i Frankrike, men endte med å bli utvist etter denne stemplingen på Lisandro.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Uten press på seg, manøvrerte nederlenderen seg inn i ønskeposisjon før han ladet venstreslegga og fikk drømmetreff.

Ballen hadde allerede begynt å flakke i det den forlot Robbens fot, og det ble ikke noe enklere for Lyon-keeper Hugo Lloris da den strøk luggen til Thomas Müller.

Lloris klarte aldri å hente seg inn før ballen lå i nettmaskene, og dermed var Bayern i ledelsen, tross en broket vei fram mot det forløsende målet.

- Det var vanskelig i første omgang. Lyon var sterke defensivt, og det ble selvfølgelig ikke noe lettere etter det røde kortet til Ribéry. Men så fikk også Lyon et rødt kort, og da fikk man en helt annerledes kamp, sier matchvinneren, ifølge Eurosport.

Videre 23 av 24 ganger
Det var et forsprang Bayern kom til å ta med seg inn i returoppgjøret i og med at Lyon aldri evnet å legge tyskerne under press i sluttminuttene.

UTJEVNET FORSKJELLEN: Et Bayern-lag i undertall var allerede det førende laget da Jérémy Toulalan også ble utvist. Da ble det naturlig nok enda vanskeligere for Lyon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Maurer
UTJEVNET FORSKJELLEN: Et Bayern-lag i undertall var allerede det førende laget da Jérémy Toulalan også ble utvist. Da ble det naturlig nok enda vanskeligere for Lyon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Daniel Maurer Vis mer

Uten baklengsmål, men også uten Franck Ribéry og Danijel Pranjic, reiser Bayern til Stade Gerland neste tirsdag med det beste utgangspunktet og et favorittstempel.

Den tyske storlubben har heller ikke for vane å ødsle bort forsprang. De gangene Bayern har vunnet første kamp i en utslagsrunde i Europa, har de nemlig gått videre i 23 av 24 tilfeller.

- Dette er et meget godt resultat for oss. Nå har vi skaffet oss et utgangspunkt der Lyon er nødt til å score mål. Vi spilte en fantastisk annen omgang. Robben er en strålende spiller, og vi kan bare være glad for at han spiller for oss, sier Bayern-topp Karl-Heinz Rummenigge, ifølge ZDF.

Bayern München - Lyon 1-0 (0-0)

Allianz Arena, 66.000 tilskuere.

Mål: 1-0 Arjen Robben (69.).

Dommer: Roberto Rosetti, Italia.

Gult kort: Danijel Pranjic, Bayern, Jérémy Toulalan, Michel Bastos, Lyon.

Rødt kort: Franck Ribery (37.), Bayern, Jérémy Toulalan (54., to gule), Lyon.

Bayern (4-4-2): Hans-Jörg Butt - Philipp Lahm, Daniel Van Buyten, Martin Demichelis, Diego Contento - Arjen Robben (Hamit Altintop fra 85.), Bastian Schweinsteiger, Danijel Pranjic (Mario Gomez fra 63.), Franck Ribéry - Thomas Müller, Ivica Olic (Anatolij Tymosjtsjuk fra 46.).

Lyon (4-2-3-1): Hugo Lloris - Anthony Réveillère, Cris, Jérémy Toulalan, Aly Cissokho - Maxime Gonalons, Kim Källström - Ederson (Michel Bastos fra 70.), Miralem Pjanic (Jean Il Makoun fra 55.), César Delgado (Sidney Govou fra 79.) - Lisandro.

Returoppgjøret spilles i Lyon tirsdag 27. april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer