SNIKER SEG MOT TOPPEN AV TOPPSCORERLISTA: Luiz Suarez klarer ikke slutte å score for Liverpool denne sesongen. Her feirer han Rahim Sterlings første mål mot Sunderland, et mål Suarez hadde målgivende pasning på.Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix
SNIKER SEG MOT TOPPEN AV TOPPSCORERLISTA: Luiz Suarez klarer ikke slutte å score for Liverpool denne sesongen. Her feirer han Rahim Sterlings første mål mot Sunderland, et mål Suarez hadde målgivende pasning på.Foto: REUTERS/Phil Noble/ScanpixVis mer

Brennhet Suarez herjet med Sunderland

Jager van Persie som toppscorer.

Liverpool - Sunderland 3-0

(Dagbladet): Martin O'Neills Sunderland ble ingen målestokk for et svært opplagt Liverpool på Anfield i kveld. Med tre komfortable poeng i lomma tok Liverpool steget opp til åttendeplass på tabellen, og gikk samtidig forbi Stoke og Swansea.

Det er likevel et hav opp til topplagene, men en mann i rød drakt snuser nærmere en tabelltopp enn det klubben gjør.

Mål og målgivende
Med to nye mål i kveld er Luiz Suarez bare ett eneste mål bak Manchester Uniteds Robin van Persie på toppscorerlista. Og fortsetter han i samme tempo som i kveld skal nederlenderen i Manchester slite med å holde Suarez bak seg når sesongen er over i mai.

Men det var Raheem Sterling startet ballet på Anfield, denne gangen med Suarez som tilrettelegger. En presis bakromspasning ble omgjort til en følsom lobb over Simon Mignolet i Sunderland-målet.

Sju minutter seinere gjorde Suarez hele jobben selv.

Uruguayaneren løp opp en lang ball, ble dyttet overende, men fikk en meget god dommeravgjørelse med seg da han stablet seg på beina og dro seg alene med Mignolet.

Lompa han serverte via keeper og i lengste var avlevert med våte sokker, uten at Suarez jublet mindre av den grunn. Vi skrev 26 minutter og kampen mot et Sunderland-lag som ikke evner å skape sjanser var mer eller mindre avgjort.

Ett bak van Persie
Suarez, derimot, ville ha mer.

Knappe ti minutter etter pause fant Steven Gerrard fram den følsomme foten igjen. I et vidåpent Sunerland-forsvar fosset Suarez gjennom, tok med seg Gerrards krempasning med følsomt bryst, og hadde all verdens av tid til å sette sitt femtende ligamål for sesongen.

Bare ett bak sesongens så langt store spiller hos erkerivalen, og allerede fire flere enn han scoret i ligaen i hele fjor.

PS! Joe Allen og Glen Johnson hadde hver sin ball i nettet, men begge ble annullert for hårfine offsider. Sunderland forblir på 14. plass på tabellen med 22 poeng.