HET:  Patrick Thoresen har endelig funnet formen i Sverige og leverer målpoeng på løpende bånd for Djurgården. 
Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360
HET: Patrick Thoresen har endelig funnet formen i Sverige og leverer målpoeng på løpende bånd for Djurgården. Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360Vis mer

Brennhet Thoresen slo endelig til foran hjemmepublikummet

To mål og en assist i 4-3-seieren mot Modo.

Omsider lyktes Patrick Thoresen foran Djurgårdens hjemmetilhengere. Med to mål og en assist ordnet han 4-3-seier over Modo tirsdag.

Nordmannen var stjerne i KHL og ble mester med SKA St. Petersburg i vår. Etter overgangen til Djurgården var han gjennom en operasjon for idrettsbrokk, og han måtte spille seg i form i starten av SHL-sesongen.

- De første ukene var ikke morsomme. Da hadde jeg det tungt, med smerter i lysken. Nå begynner formen å komme, sier han.

Først etter sju kamper scoret han sine første mål i en borteseier mot tittelforsvarer Växjö. Siden har han notert poeng i hver kamp, men den første hjemmescoringen lot vente på seg.

Overstått Tirsdag var tiden inne, i lagets femte hjemmekamp. Thoresen satte inn en keeperretur fra Adam Reideborn til 1-0 etter 14.06. I midtperioden økte Djurgården tre ganger. Thoresen hadde assist på 3-0 og satte selv inn 4-0-målet alene med Jonatan Bjurö, som da hadde kommet inn for Reideborn.

- Det er godt å få det overstått. Nå håper jeg at jeg fortsetter å score, sa Thoresen.

Han er allerede oppe i 12 målpoeng (4-8).

Modo reduserte tre ganger på drøyt tre forrykende minutter i siste periode, med assist fra Per-Åge Skrøder på et av dem, men greide aldri å utligne.

Storseier Frölunda vant hele 7-1 over Linköping og topper tabellen hele fem poeng foran Brynäs (4-6-tap mot Örebro etter å ha ledet 3-1) og Linköping. Färjestad, Skellefteå, Örebro og Djurgården følger innen tre poeng fra 2.-plassen, før det er seks poengs luke ned til Växjö på neste plass.

Mattias Nørstebø hadde assist på 3-1-målet da Brynäs så ut til å være på vei mot sin sjette strake seier, men Örebro snudde alt på hodet i en ellevill avslutning som inneholdt fire mål på kampens siste 113 sekunder.

- Et av de største ran jeg har opplevd, sukket Brynäs-trener Thomas Berglund.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram