Brente sedler foran tiggere mens de jublet. Straffes etter avskyelig oppførsel

PSV-fans vekker oppsikt.

FESTING OVER STYR: PSV-supportere fester i Madrids gater. Det var da noen PSV-fans benyttet muligheten til å håne tiggere. Det er ikke noe som tyder på at mennene i bildet var innblandet i episodene. Foto: NTB Scanpix
FESTING OVER STYR: PSV-supportere fester i Madrids gater. Det var da noen PSV-fans benyttet muligheten til å håne tiggere. Det er ikke noe som tyder på at mennene i bildet var innblandet i episodene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoer som spredte seg på nettet etter Champions League-kampen mellom nederlandske PSV og spanske Atlético Madrid har skapt store overskrifter.

PSV-fansen var i byen i anledning returkampen i den prestisjefylte cupen, men benyttet samtidig muligheten til å sparke nedover mot fattige tiggere i den spanske hovedstaden.

En video viser hvordan deler av fansen kaster mynter på bakken foran tiggere i Madrid, mens de jubler når de fattige menneskene kjemper om å plukke dem opp først.

Deler av fansen fikk tiggerne til å ta armhevinger for penger, og andre betalte dem for å stikke fra området. En mann gikk så langt at han satte fyr på en seddel foran øynene på tiggerne, til stor jubel fra andre i den store folkemengden.

Videoer fra stedet vekker naturlig nok avsky, og PSV gikk selv ut og kalte hendelsen «skandaløs».

- Oppførselen til noen få personer ødelegger ryktet til hele gruppen, uttalte PSV-direktør Toon Gerbrands ifølge The Guardian.

Direktøren lovte etter hendelsen at de skyldige ville få seriøse problemer dersom de ble tatt. Nå har den nederlandske klubben lyktes i å finne identiteten til fem av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer