Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brente sedler foran tiggere mens de jublet. Straffes etter avskyelig oppførsel

PSV-fans vekker oppsikt.

FESTING OVER STYR: PSV-supportere fester i Madrids gater. Det var da noen PSV-fans benyttet muligheten til å håne tiggere. Det er ikke noe som tyder på at mennene i bildet var innblandet i episodene. Foto: NTB Scanpix
FESTING OVER STYR: PSV-supportere fester i Madrids gater. Det var da noen PSV-fans benyttet muligheten til å håne tiggere. Det er ikke noe som tyder på at mennene i bildet var innblandet i episodene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoer som spredte seg på nettet etter Champions League-kampen mellom nederlandske PSV og spanske Atlético Madrid har skapt store overskrifter.

PSV-fansen var i byen i anledning returkampen i den prestisjefylte cupen, men benyttet samtidig muligheten til å sparke nedover mot fattige tiggere i den spanske hovedstaden.

En video viser hvordan deler av fansen kaster mynter på bakken foran tiggere i Madrid, mens de jubler når de fattige menneskene kjemper om å plukke dem opp først.

Deler av fansen fikk tiggerne til å ta armhevinger for penger, og andre betalte dem for å stikke fra området. En mann gikk så langt at han satte fyr på en seddel foran øynene på tiggerne, til stor jubel fra andre i den store folkemengden.

Videoer fra stedet vekker naturlig nok avsky, og PSV gikk selv ut og kalte hendelsen «skandaløs».

- Oppførselen til noen få personer ødelegger ryktet til hele gruppen, uttalte PSV-direktør Toon Gerbrands ifølge The Guardian.

Direktøren lovte etter hendelsen at de skyldige ville få seriøse problemer dersom de ble tatt. Nå har den nederlandske klubben lyktes i å finne identiteten til fem av dem.

Ifølge Sport1 bekrefter Toon Gerbrands nå at fire av de aktuelle personene blir utestengt fra PSVs hjemmebane i mellom ett og tre år. Den femte mannen har blitt fratatt sesongkortet sitt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart