Brettkjørere til krig mot FIS

Den norske snøbretteliten vifter med stridsøksen etter skiforbundets vedtak om å starte sin egen snøbrettvirksomhet. - Hold dere til skiidrett. Vi trenger dere ikke, advarer Stine Brun Kjeldaas.

Norges Skiforbund (NSF) har satt følelsene i sving blant Norges beste snøbrettkjørere. De ønsker ikke at idretten skal splittes ved at det opprettes et nytt forbund.

Norges Snøbrettforbund (NSBF) støtter seg til Det internasjonale snøbrettforbundet (ISF), mens skiforbundet forholder seg til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Vi har tilbud om å kjøre FIS-renn, og kan gjøre det dersom vi ønsker det. Men alle de beste brettkjørerne i Norge står sammen om å kjøre ISF-konkurranser. Hvis det er noen som har lyst til å kjøre renn i FIS-regi, så er det noen som ikke er gode nok til å være med i det norske landslaget, sa Stine Brun Kjelsaas, som vant OL-sølv i Nagano sist vinter.

Ikke gode nok

Skiforbundet hevder de har flere utøvere som ønsker å være med på sin satsing. Det er helt ukjent for 23-åringen fra Kongsberg.

- Jeg vet ikke om noen. Men det kan være enkelte som ikke er gode nok til å være med i dagens landslag som ser en mulighet i skiforbundets satsing, hevder Brun Kjeldaas, som selv måtte ty til FIS-konkurranser for å kvalifisere seg til OL i Nagano.

- Jeg tror at dersom skiforbundet danner sin egen snøbrettvirksomhet, vil det virke drepende på sporten i Norge. Det finnes ingen gyldig grunn til å starte et konkurrerende forbund, sier Brun Kjeldaas.

Klarsignal

Et endelig klarsignal til skiforbundets planer om å starte egen snøbrettvirksomhet kan bli gitt under et styremøte i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité 29. oktober.

- Hvorfor er dere så redd for at NSF kommer på banen i snøbrettidretten?

- Det vil splitte snøbrettmiljøet i Norge, i tillegg til at det blir vanskeligere for oss å drive idretten vår slik som vi har lyst til. Jeg frykter ikke noe hva økonomien angår, sier Stine Brun Kjeldaas.

I 1997 vedtok Idrettstinget med stort flertall at Norges Snøbrettforbund skulle ha ansvaret for utviklingen og ivaretagelsen av snøbrettidretten i Norge.