ENDRING: Anthony Martial er blant spillerne som sist sesong ikke kunne ha spilt i Premier League, uten at Storbritannia er del av EU. Foto: NTB Scanpix
ENDRING: Anthony Martial er blant spillerne som sist sesong ikke kunne ha spilt i Premier League, uten at Storbritannia er del av EU. Foto: NTB ScanpixVis mer

Brexit-bekymring for Premier League. Kan få store konsekvenser

Fotballen blir påvirket.

Hele 332 spillere i de to øverste divisjonene i England og Skottland ville ikke kunnet skrive under for sine klubber dersom Storbritannia ikke hadde vært med i EU.

Det skriver Daily Mirror. Britiske velgere stemte torsdag for at Storbritannia skal melde seg ut av EU. Hva en såkalt Brexit får av betydning for Premier League er ikke klart. Det vil trolig ta flere år før Storbritannias videre forhold til EU blir klarlagt.

Ifølge Daily Mirror ville hele 108 Premier League-spillere ikke fått arbeidstillatelse uten EU-direktivet om fri flyt av arbeidskraft.

Fram til rundt 1990 var det ofte vanskelig, nesten umulig, for spillere uten et visst antall landskamper å få arbeidstillatelse til å spille i engelsk fotball. Ola By Rise, Hugo Hansen og Arne Erlandsen var blant norske spillere som ikke fikk arbeidstillatelse.

Stjerner som Dimitri Payet, N'Golo Kante og Anthony Martial er blant spillerne som sist sesong ikke kunne ha spilt i Premier League, uten at Storbritannia er del av EU. Dermed kan engelsk fotball stå overfor store endringer framover.

(NTB)