STORTALENT: Mohammed Elyounoussi scoret begge målene da Sarpsborg slo Ranheim 2-0 i Trondheim i formiddag. Dermed er de sikret Tippeliga-spill også neste sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STORTALENT: Mohammed Elyounoussi scoret begge målene da Sarpsborg slo Ranheim 2-0 i Trondheim i formiddag. Dermed er de sikret Tippeliga-spill også neste sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Brian Deane låste seg inn på toalettet for å nyte seieren alene

- Veldig stolt av spillerne.

• Ranheim-Sarpsborg 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Sjakkfeberen herjer over det ganske land, men i dag ble det også klart hvilket lag som blir det siste av de 16 som skal utgjøre Tippeligaen neste sesong.

Før returoppgjøret på Ranheim Stadion hadde Sarpsborg 1-0 å gå på fra den første kampen, og det skulle vise seg at Ranheim var et nummer for små også i dag.

Mohamed Elyounoussi sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter med en vakker lobb, før samme mann la på til 2-0 etter en flott enkeltmannsprestasjon etter hvilen.

Dermed beholder Sarpsborg plassen i det gjeveste selskapet i norsk fotball, mens Ranheim må belage seg på en ny sesong i «skyggenes dal» i Adeccoligaen. Sarpsborg-trener Brian Deane ville ta vare på øyeblikket, og låste seg etter kampen inn på toalettet i garderoben.

- Jeg har låst meg inn på garderobens toalett for å nyte dette øyeblikket. Jeg trodde alltid at vi ville klare det. Veldig stolt av spillerne, skriver han på Twitter.

Tapre Ranheim Vertene hadde ikke mye å by på i de første 20 minuttene, men så våknet de. Reginiussen tvang Kerr ut i full strekk, men som så ofte i fotball smeller det fort den andre veien.

Men det måtte en feil til for at Sarpsborg skulle få mål. En lang ball ble alvorlig feilberegnet av Ranheim-forsvaret og Elyounoussi takket og bukket for muligheten.

Alene med Barli gjorde han ingen feil, og med en lekker lobb sendte han gjestene i ledelsen og et langt skritt i retning fornyet Tippeliga-kontrakt.

Doblet Heller ikke etter hvilen klarte Ranheim å komme helt på høyde, og da kampens store spiller, Elyounoussi, bestemte seg for å legge på til to var det ingen i hjemmelagets forsvar som klarte å stoppe ham.

19-åringen rundet fire spillere før han sikkert plasserte ballen i hjørnet til Even Barli.

Flere mål ble det ikke i Trondheim i formiddag, og dermed er Østfold sikret en representant også i neste års Tippeliga.