Brian Deane raser mot nyansettelsen: - Det viser en mangel på respekt

Mener det er feil fokus.

DÅRLIG STIL OG FEIL FOKUS: Sarpsborg 08-trener Brian Deane likte dårlig at klubben presenterte det nye trenerteamet tre kamper før serien er over. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DÅRLIG STIL OG FEIL FOKUS: Sarpsborg 08-trener Brian Deane likte dårlig at klubben presenterte det nye trenerteamet tre kamper før serien er over. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Etter at Geir Bakke og Tom Freddy Aune ble presentert som duoen som skal lede Sarpsborg 08 neste sesong, begynner det å komme groms til overflaten i Østfold-klubben

Nåværende trener Brian Deane likte særdeles dårlig måten klubben presenterte det nye trenerteamet på med tre kamper igjen før sesongen er over.

Så langt gikk det at han selv tok kontakt med den lokale radiostasjonen Radio Prime for å si hva han mente om saken.

- Å gjøre det på den måten viser en mangel på forståelse for den jobben som pågår. Vi har en mulighet til å nå 45 poeng. Alt annen bør legges til side. All oppmerksomhet bør være på det, og ikke på hvem som skal trene klubben neste sesong. Det viser også en mangel på respekt overfor den jobben som er gjort så langt i sesongen, sa engelskmannen.

Sarpsborg 08-trener Brian Deane likte dårlig at klubben presenterte det nye trenerteamet tre kamper før serien er over.

Det var spesielt en formulering Deane bet seg merke i på gårsdagens pressekonferanse. Styreleder i klubben, Cato Haug, presenterte Geir Bakke og Tom Freddy Aune, og omtalte ansettelsen med at de nå fikk to trenere som «kom til å gi alt» for klubben.

- Det sårer meg, og føles som et spark i ansiktet. Jeg forlot alt hjemme, og min kone solgte bedriften sin for å komme hit med meg. Jeg har virkelig gitt alt, og når klubben nå sier at dette trenerteamet kommer til å gi alt, så sårer det meg, sier treneren

Ifølge styreleder Haug var både Deane og assistent Ian Burchnall orientert om pressekonferansen på forhånd.

- Sett i lys av det er jeg litt overrasket over reaksjonen, sa Haug.

Overfor Sarpsborg Arbeiderblad utdyper Haug dette.

- Det var aldri vår intensjon å kritisere Brian og Ians arbeidsinnsats. Det vi forsøkte å kommunisere på gårsdagens pressekonferanse var de kvalitetene vi nå får med de to nye trenerne, forklarer han overfor avisa.

Tre runder før slutt ligger Sarpsborg 08 på sjuendeplass i eliteserien med 36 poeng. Deane har allerede sikret Østfold-klubben den beste plasseringen i Tippeligaen noensinne.

I i fjor ble plassen ble sikret etter kvalifiseringsspill mot Ranheim. Laget ligger tre serierunder før slutt på en 7.-plass.