Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bridge fortsatte boikotten av Terry

Men han fortjente vel ikke piping fra Stamford Bridge?

VAR GODE KOMPISER: Men nå ønsker ikke lenger Wayne Bridge å ta John Terry i hånda. I går fortsatte venstrebacken boikotten av Chelseas lagkaptein. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
VAR GODE KOMPISER: Men nå ønsker ikke lenger Wayne Bridge å ta John Terry i hånda. I går fortsatte venstrebacken boikotten av Chelseas lagkaptein. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

(Dagbladet): Isfronten mellom Wayne Bridge og hans tidligere kompis Terry ble åpenbar for hele verden da Manchester City møtte Chelsea på bortebane for et drøyt år siden.

Idet spillerne skulle håndhilse på hverandre før kampstart lot Bridge være å gi Chelsea-kapteinen labben - til fotografenes store fornøyelse.

I går var Wayne Bridge tilbake på Stamford Bridge med sin nye klubb West Ham, og historien gjentok seg:

Venstrebacken kikket en annen vei da Terry passerte, før han hilste hjertelig på flere av de andre Chelsea-spillerne han tidligere spilte sammen med.

- Jeg ville ikke pepet
Årsaken til uvennskapet skal være velkjent for de fleste nå: Terry innledet et forhold til Bridges tidligere kjæreste Vanessa Perroncel. Hun er mor til West Ham-spillerens femårige sønn. På samme tid var Chelsea-kapteinen gift med Toni Poole.

Hendelsen gjorde at Bridge takket nei til mer spill på det engelske landslaget, fordi han ikke orket å spille sammen med Terry.

De som fulgte kampen i går, der Chelsea vant 3-0, fikk kanskje med seg at Wayne Bridge mottok piping fra hjemmefansen så godt som hver gang han berørte ballen.

Noe som på mange måter kunne virke ufortjent - det var tross alt ikke Bridge som var synderen da Terry tok seg til rette.

Redaktøren for chelsea.no, Vidar Helseth, ser ikke noen gode grunner for å pipe mot den tidligere Chelsea-spilleren.

I FJOR: Fotografene fulgte Bridge og Terry med argusøyne da de i februar i fjor møttes på fotballbanen for første gang etter at utroskapssaken sprakk. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
I FJOR: Fotografene fulgte Bridge og Terry med argusøyne da de i februar i fjor møttes på fotballbanen for første gang etter at utroskapssaken sprakk. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Jeg ville ikke vært en av dem som pep mot ham. Jeg har egentlig ikke all verdens formeninger om den saken, for akkurat hva som har skjedd er litt uklart og media har kanskje overdrevet det ekstreme i saken. Samtidig fortjente ikke Bridge noen pipekonsert, bidraget hans for Chelsea er viktigere enn at han ikke vil ta Terry i hånda.

- Hva gjør at så mange piper mot ham?

- Mange piper med en gang noen går til en konkurrent. Når Bridge ikke tar Terry i hånda, og publikum føler utroskapssaken er et tilbakelagt kapittel, er det noen som vil uttrykke misnøye. Folk piper for de rareste ting. Jeg ville som sagt ikke gjort det. Jeg er veldig takknemlig for spillere som har gjort en betydelig innsats for klubben vår, sier Helseth til Dagbladet.

Tror ikke på ketsjup-effekt
En som ikke har gjort noen betydelig innsats for Chelsea så langt er Fernando Torres, men etter 903 minutters måltørke for klubb- og landslag løsnet det endelig i går.

Spanjolen så ut til å få sjansen spolert da ballen stoppet opp i en vannpytt, men han vendte lynkjapt og banken ballen instinktivt i lengste hjørne.

Helseth tror imidlertid ikke det er snakk om noen ketsjupflaske-effekt i tida som kommer.

- Jeg tror ikke det gjør all verden for hodet hans. Det var ikke sånn at det stoppet brått opp da han kom til Chelsea, han sleit veldig i Liverpool også. Han scoret der av og til, men har slitt lenge på landslag og klubblag før han kom til oss. Jeg tror overhodet ikke han kommer til å levere hattrick på hattrick framover.

- Ingen er i tvil om hva han er god for på sitt beste, men så lenge vi ikke spiller på hans premisser vil det ikke gi resultater. Han vil putte noen flere mål, men han vil ikke blomstre før Chelsea får noen spillere som kler et partnerskap med ham bedre enn det som er tilfellet i dag.

Helseth mener Didier Drogba er klubbens beste spill og bør foretrekkes fra start framfor Torres.

HAS TORRES SCORED FOR CHELSEA?: Nettsida med nettopp det navnet måtte endre status fra "No" til "Yes" i går kveld. Foto: (AP Photo/Akira Suemori)
HAS TORRES SCORED FOR CHELSEA?: Nettsida med nettopp det navnet måtte endre status fra "No" til "Yes" i går kveld. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer

- Torres har flere år foran seg enn Drogba, men Drogba er per i dag en bedre spiss, sier han.

- Men jublet du litt ekstra for Torres-scoring i går?

- Det var stormende jubel fra meg, men ikke fordi jeg føler at det nå vil renne inn en masse mål fra den kanten. Det var mer det at Torres er en fin fyr, og alle ønsker ham godt.

Tror United vinner
Chelsea er seks poeng bak serieleder Manchester United med fire kamper igjen å spille. I neste runde venter Tottenham hjemme på Stamford Bridge, så er det United på Old Trafford.

Begge de kampene må vinnes - og høyst sannsynlig de to siste også - om Chelsea skal ha noe håp om ligagull.

Helseth er ikke blant dem som tror.

- Jeg tror at vi kan vinne de fire siste kampene, men jeg tror ikke det betyr gull. Det må mest krediteres Ferguson. Hans evne til å få spillerne til å tro like sterkt på seier i det 85. minutt som i det 1. minutt er fantastisk. Det er den egenskapen United har. De har ikke topp mannskap, men de har Ferguson. Det er derfor han heter sir Alex, han er den beste manageren i verden. Med fare for å provosere noen er det utrolig å se hva han får til med et middelmådig mannskap, sier Chelsea-redaktøren.

MØLJE: Hele laget ville være med i feiringen av Fernando Torres' første Chelsea-mål. Foto: (AP Photo/Akira Suemori)
MØLJE: Hele laget ville være med i feiringen av Fernando Torres' første Chelsea-mål. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media