Bridgeagenten

Når fotballagent Rune Hauge trenger avkopling fra en hverdag med stressende overgangsforhandlinger, setter han seg ved bridgebordet for å spille kort.

«Jeg har penger så jeg greier meg ut neste uke»

Dagbladet fikk være med da Hauge spilte 2. runde i bridge-NM for lag på hjemmebane på Bryne forrige helg. Etter en dårlig start måtte Hauge og hans lag kapitulere for Gann2 fra nabobyen Sandnes.

En lidenskap

- Det er sånn det er. De to vi tapte for var i NM-finalen i fjor og spiller jamnt godt, sier en ikke altfor skuffet Hauge til Dagbladet.

For fotballagenten er bridge lidenskap. Så viktig er korthobbyen, at han planlegger og tilpasser sin omfattende møte- og reise-virksomhet med omhu for å få tid til å spille de viktige turneringene.

- Jeg er heldig som har makkere som har forståelse for min situasjon, sier Hauge.

Proff i bridge

Hauge har ingen planer om å overføre agentjobben fra fotballbanen til bridgebordet.

- Bridgeagent hadde vel vært din drømmejobb?

- Ja, he, he, det finns faktisk profesjonelle bridgespillere, men de opererer mest på egen hånd. Det er svære bridgeklubber, blant annet i London, der man spiller om penger og har anledning til å møte verdens beste bridgespillere. Jeg har blant annet spilt mot verdens mest kjente Bridge-spillere, pakistanske Zia Mahmood.

Det er også vanlig å spille om penger, såkalt robberbridge. Man fastsetter en verdi pr. poeng, og spiller ut fra det. Det har Hauge prøvd.

- Ja, og jeg har både vunnet og tapt, gliser Hauge.