Bridgeagenten

Når fotballagent Rune Hauge trenger avkopling fra en hverdag med stressende overgangsforhandlinger, setter han seg ved bridgebordet for å spille kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg har penger så jeg greier meg ut neste uke»

Dagbladet fikk være med da Hauge spilte 2. runde i bridge-NM for lag på hjemmebane på Bryne forrige helg. Etter en dårlig start måtte Hauge og hans lag kapitulere for Gann2 fra nabobyen Sandnes.

En lidenskap

- Det er sånn det er. De to vi tapte for var i NM-finalen i fjor og spiller jamnt godt, sier en ikke altfor skuffet Hauge til Dagbladet.

For fotballagenten er bridge lidenskap. Så viktig er korthobbyen, at han planlegger og tilpasser sin omfattende møte- og reise-virksomhet med omhu for å få tid til å spille de viktige turneringene.

- Jeg er heldig som har makkere som har forståelse for min situasjon, sier Hauge.

Proff i bridge

Hauge har ingen planer om å overføre agentjobben fra fotballbanen til bridgebordet.

- Bridgeagent hadde vel vært din drømmejobb?

- Ja, he, he, det finns faktisk profesjonelle bridgespillere, men de opererer mest på egen hånd. Det er svære bridgeklubber, blant annet i London, der man spiller om penger og har anledning til å møte verdens beste bridgespillere. Jeg har blant annet spilt mot verdens mest kjente Bridge-spillere, pakistanske Zia Mahmood.

Det er også vanlig å spille om penger, såkalt robberbridge. Man fastsetter en verdi pr. poeng, og spiller ut fra det. Det har Hauge prøvd.

- Ja, og jeg har både vunnet og tapt, gliser Hauge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer