Briggs vil slå Klitsjko så hardt at han legger opp

Lover både Vitalij og broren juling.

HISSIG: Amerikanske Shannon Briggs lot nesten ikke Vitalij Klitsjko komme til orde på dagens pressekonferanse. Så opptatt var han av å true med juling.Foto: SCANPIX/AFP/ANGELIKA WARMUTH
HISSIG: Amerikanske Shannon Briggs lot nesten ikke Vitalij Klitsjko komme til orde på dagens pressekonferanse. Så opptatt var han av å true med juling.Foto: SCANPIX/AFP/ANGELIKA WARMUTHVis mer

||| Shannon Briggs sier han skal slå så hardt at WBC-mesteren Vitalij Klitsjko kommer til å legge opp etter VM-kampen deres.

Tungvektskongen Vitalij Klitsjko som er regjerende mester i World Boxing Council (WBC), møter amerikanske Shannon Briggs, den tidligere mesteren i World Boxing Organisation (WBO) i 2006 og 2007, i Hamburg kommende lørdag.

- Jeg synes virkelig synd på deg, sa Briggs til Klitsjko på den felles pressekonferansen de holdt mandag.

- Du har gjort et dårlig valg, for du kommer til å møte en bokser av et kaliber du aldri har møtt tidligere. Jeg kan både slå, bokse bra og unnvike motstanderens slag, sa 38 år gamle Briggs.

- Jeg har aldri trent så godt før en kamp. Det betyr at jeg er forberedt som aldri før, og etter at jeg har gjort unna Vitalij Klitsjko, kommer jeg til å kjøre over broren Vladimir. Da kommer jeg til å bli mester i World Boxing Organisation (WBO) og International Boxing Federation (IBF) også, skrøt Briggs.

Briggs snakket på både inn- og utpust på pressekonferansen, og han slapp ikke til Klitsjko i det hele tatt, selv om tysk-ukraineren prøve å bryte inn ved et par anledninger.

- Når jeg hører Briggs si at han skal slå meg til «pensjonisttilværelse», ja da må jeg bare le. Jeg er mer enn klar for lørdagens kamp, og jeg kommer til å bevise at jeg fortjener å være bærer av mesterbeltet til WBC som både Ali, Lennox Lewis og Mike Tyson har hatt før meg, sa Vitalij Klitsjko.

(NTB)