Brink fikk bil for rekorden - Skofterud fikk ingenting

- Det er for dårlig, sier Vasaloppets raskeste kvinne.

FIKK KRANS: Men Vibeke Skofterud fikk ingen bilpremie for å smadre kvinnerekorden i Vasaloppet med ni minutter. Foto: Tormod Brenna
FIKK KRANS: Men Vibeke Skofterud fikk ingen bilpremie for å smadre kvinnerekorden i Vasaloppet med ni minutter. Foto: Tormod BrennaVis mer


(Dagbladet): Det gikk rekordfort i Vasaloppet i går. Jörgen Brink vant herreklassen for tredje gang, og satte ny løpsrekord på 3.38.41. Det var en forbedring av rekorden fra 1998 med 16 sekunder.

For det ble han belønnet med den tradisjonsrike laurbærkransen - og en bil som en av løpssponsorene hadde lovet ut dersom det ble satt ny rekord.

En halvtime etter Brink gikk Vibeke Skofterud inn til suveren seier i kvinneklassen - og ny kvinnerekord på 4.08.24. Skofterud smadret den gamle rekorden med ni minutter.

Det til tross for at hun blant annet måtte gå et stykke tilbake og hente en stav hun mistet etter et par av de ni milene.

Skofterud lo Hun måtte nøye seg med krans rundt halsen og kyss på kinnet. Det var ingen som hadde lovet bort en bil ved ny rekord i kvinneklassen.

- Så det er en bil til herrene og ingenting til damene? Det er for dårlig, sa Skofterud da Aftonbladet gjorde henne oppmerksom på forskjellsbehandlingen etter pressekonferansen i går.

Ifølge Expressen tok den norske vinneren det hele med et smil, og ville ikke la seg hisse opp.

- Jeg har ikke så mye å si om det. Om reglene er sånn, så er det sånn, sa Skofterud.

- Premie i Tjejvasan Vasaloppets informasjonssjef Per Strid forklarer at det var satt opp en bil i premie for en eventuell rekord på Tjejvasan, kvinneløpet som gikk for to uker siden.

- For damene er det en bil om man setter rekord i Tjejvasan. Det skal være den som er først i mål på en rekordtid som vinner, ellers blir det litt rart, sier han.

Mulig det, men Skofterud fikk utvilsomt både laurbærkrans og kyss på kinnet og ble hyllet som en vinner da hun gikk i mål en halvtime etter tetfeltet i herreklassen.

Alsgård reagerer Blant dem som reagerer negativt på forskjellsbehandlingen, er Brinks lagkamerat Thomas Alsgaard. Han måtte selv stå over på grunn av sjukdom, men jublet for svenskens seier i går. På Twitter uttrykker Alsgaard imidlertid skuffelse på Skofteruds vegne:

PUSS OCH KRAM: Og Jörgen Brink fikk dessuten en bil fordi han slo rekorden i Vasaloppet med 16 sekunder. Foto: Tormod Brenna
PUSS OCH KRAM: Og Jörgen Brink fikk dessuten en bil fordi han slo rekorden i Vasaloppet med 16 sekunder. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- 60 000 betaler ca 1500 kroner hver. Skulle tro Vasaloppet hadde råd til å belønne Skofteruds fantastiske rekord, skriver Alsgaard.

Informasjonssjef Marcus Thomasflok i Volkswagen Group Sverige, som sto bak premien i herreklassen, avviser overfor nyhetsbloggen ajour.se at det er aktuelt å endre premieringen i ettertid til tross for reaksjoner på at Skofteruds rekord ikke blir belønnet på samme måte som Brinks.

- Nei, det kan ikke bli sånn. Det viktige er at vi holder avtalen vår, sier Thomasflok.

Og avtalen var å gi en Volkswagen Tiguan TSI 160 til den som satte ny rekord i herreklassen. Bilen er verdt 250 000 svenske kroner, men ville kostet betraktelig mer med norske avgifter.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Skofterud i formiddag.