Brink fikk bil for rekorden - Skofterud fikk ingenting

- Det er for dårlig, sier Vasaloppets raskeste kvinne.

FIKK KRANS: Men Vibeke Skofterud fikk ingen bilpremie for å smadre kvinnerekorden i Vasaloppet med ni minutter. Foto: Tormod Brenna
FIKK KRANS: Men Vibeke Skofterud fikk ingen bilpremie for å smadre kvinnerekorden i Vasaloppet med ni minutter. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk rekordfort i Vasaloppet i går. Jörgen Brink vant herreklassen for tredje gang, og satte ny løpsrekord på 3.38.41. Det var en forbedring av rekorden fra 1998 med 16 sekunder.

For det ble han belønnet med den tradisjonsrike laurbærkransen - og en bil som en av løpssponsorene hadde lovet ut dersom det ble satt ny rekord.

En halvtime etter Brink gikk Vibeke Skofterud inn til suveren seier i kvinneklassen - og ny kvinnerekord på 4.08.24. Skofterud smadret den gamle rekorden med ni minutter.

Det til tross for at hun blant annet måtte gå et stykke tilbake og hente en stav hun mistet etter et par av de ni milene.

Skofterud lo Hun måtte nøye seg med krans rundt halsen og kyss på kinnet. Det var ingen som hadde lovet bort en bil ved ny rekord i kvinneklassen.

- Så det er en bil til herrene og ingenting til damene? Det er for dårlig, sa Skofterud da Aftonbladet gjorde henne oppmerksom på forskjellsbehandlingen etter pressekonferansen i går.

Ifølge Expressen tok den norske vinneren det hele med et smil, og ville ikke la seg hisse opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer