Brink legger opp

Langrennsveteranen Jörgen Brink (45) har bestemt seg for å legge opp etter helgens renn i finske Levi. Det opplyser svensken på Instagram.

STOR SEIER: Jörgen Brink vant Vasaloppet i 2010. Foto: Ulf Palm / NTB Scanpix
STOR SEIER: Jörgen Brink vant Vasaloppet i 2010. Foto: Ulf Palm / NTB ScanpixVis mer

«Karrieren har inneholdt dype daler og høye topper og alt midt imellom. Framganger ble forvandlet til et svart hull, men med stor vilje kom jeg meg tilbake. Det er noe av det tøffeste man gjør. Utholdenhet, tålmodighet og målsettinger hjalp meg gjennom det», skriver Brink, som fortalte at han skulle legge opp allerede i desember 2018.

Han debuterte i verdenscupen i 1995 og gikk senere inn til blant annet tre bronsemedaljer i VM. Samtlige kom i Val di Fiemme i 2003, men Brink vil nok for alltid bli best husket for kollapsen på stafetten i samme mesterskap.

Brink ledet soleklart på ankeretappen, og Sverige skulle etter mange års venting endelig sikre seg VM-tittelen. Så sa det fullstendig stopp. Brink fikk hjerteflimmer, og kroppen lystret ikke. Bakfra kom flere løpere og tok ham igjen i god tid før stadion. Thomas Alsgaard spurtet hjem gullet til Norge.

Etter tiden på det svenske langrennslandslaget gikk Brink over til skiskyting. Fra 2010 startet han en vellykket satsing på langløp, og det skulle bli i Vasaloppet hans største meritter kom. Brink vant klassikeren tre år på rad mellom 2010 og 2012.

(NTB)