Brinks revansje

Jörgen Brink og Sverige fikk revansj for VM-stafetten da svenskene vant stafetten på hjemmebane i Falun søndag.

Fem lag kom samlet inn på Lugnet skistadion, men i spurten var Brink både lurest og sterkest. Da det dro seg til, valgte han venstresporet, kom først inn i den siste svingen og vant en sikker seier.

Italia tok annen- og Tyskland tredjeplassen, mens Tore Ruud Hofstad, som gikk ankeretappen på det norske laget, var sjanseløs på slutten.

Ruud Hofstad lå i teten i store deler av den siste etappen, men var ikke sterk nok i sluttfasen. Dermed endte Norge på fjerdeplass. På det norske laget gikk Espen Bjervig, Frode Estil og Kristen Skjeldal foruten Tore Ruud Hofstad.

- Jeg måtte ta i på slutten, for det er ikke akkurat lett å spurte her i Falun, men jeg følte jeg hadde god kontroll på de siste meterne, sa Jörgen Brink til svensk TV. Han sa at det gikk veldig sakte på siste etappe, men taktikken hans var å komme først inn i den siste svingen. Det klarte han.

Det skilte 4,2 sekunder mellom de fem første lagene, så det var en jevn stafett over 4 x 10 km i Falun søndag.

Det norske annenlaget med Jens Arne Svartedal, Espen Harald Bjerke, Remi Andersen og Jan Egil Andresen kom inn på sjuendeplass, 39,2 sekunder bak Sverige.

Det svenske vinnerlaget besto av Lars Carlsson, Mathias Fredriksson og Anders Södergren samt Brink.

NTB

FERDIG MED VM: Jørgen Brink revansjerte VM-stafetten med å spurte Sverige til seier i Falun.