Brite funnet skyldig i Carew-svindel

Nordmannen lurt for to millioner kroner.

GLAD I TYSKE SPORTSBILER: John Carew hadde allerede i 2000 skaffet seg en Porsche, denne er av typen 911 Turbo med 420 hestekrefter. Foto: MORTEN PEDERSEN
GLAD I TYSKE SPORTSBILER: John Carew hadde allerede i 2000 skaffet seg en Porsche, denne er av typen 911 Turbo med 420 hestekrefter. Foto: MORTEN PEDERSENVis mer

(Dagbladet): Mandag forklarte Richard Espirit at det var han som burde anmeldt John Carew for biltyveri.

43-åringen ble ikke trodd av retten i Birmingham Crown Court. I går fant en jury Espirit skyldig i to tilfeller av tyveri og to tilfeller av svindel mot den norske Premier League-proffen.

Det melder lokalavisa Birmingham Mail, som skriver at Espirit må regne med et fengselsopphold.

28. januar får Espirit sin dom, i mellomtida nekter dommer Rubert Mayo å slippe forretningsmannen ut av varetekt mot kausjon.

Aston Villa-spiss Carew vitnet i saken i forrige uke, nordmannen mener seg lurt for mer enn to millioner kroner i forbindelse med kjøpet av en Porsche Cayenne Gemballa og en Porsche 997.

31-åringen forklarte i retten at han aldri fikk den ene bilen, mens den andre var registrert på en tredjepart. Carews mistanke ble vekket da han ikke fikk kontakt med bilselgeren i 2008.

For den ene sportsbilen betalte Carew først 100 000 pund, pluss 50 000 pund for modifisering. Den tidligere Lyon-spissen ønsket at bilen skulle være perlehvit, med leppestiftrødt interiør.

Carew fikk flere ganger beskjed om at bilen var på vei, men den kom aldri.

- Jeg prøvde flere ganger, men til slutt ga jeg opp. Det virker som om både bilen og Esprit bare forsvant, sa Carew i retten.

Carew-agent Per A. Flod sier følgende til Dagbladet om dommen mot Espirit.

- Vi tar dette til etteretning, vi følte oss ganske trygge på at han ville bli dømt, sier Flod.