IKKE GOD NOK: 37 år gamle David Millar ble ikke tatt ut på Garmin-Sharps Tour de France-lag. Den britiske veteranen får dermed ikke kjøre sin siste Tour før han legger opp ved slutten av sesongen. (REUTERS/Stephane Mahe)
IKKE GOD NOK: 37 år gamle David Millar ble ikke tatt ut på Garmin-Sharps Tour de France-lag. Den britiske veteranen får dermed ikke kjøre sin siste Tour før han legger opp ved slutten av sesongen. (REUTERS/Stephane Mahe)Vis mer

Brite mister sin siste Tour: - Jeg er i sjokk

Garmin-Sharp dropper David Millar.

(procycling.no): - Jeg er dypt skuffet over at laget ikke har tillit til at jeg kan gjøre jobben jeg alltid har gjort, sier Millar til The Guardian.

- Jeg er i sjokk. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke er valgt. Poenget er at jeg ble valgt da de tok ut laget for en uke siden.  Så trakk de meg ut fordi de var bekymret for helsen min. Hvilket er helt bakvendt, fordi jeg ble sendt til det nasjonale mesterskapet for å vise at jeg var frisk, utdyper Millar som har slitt med infeksjon.

Garmin-Sharp vil etter alt å dømme bygge opp laget rundt Andrew Talansky. Den unge amerikaneren tok en overraskende sammenlagtseier i Critérium du Dauphiné.

Mister sin sist Tour

Millar debuterte i Tour de France for 14 år siden. I august 2004 ble han suspendert i to år av det britiske sykkelforbundet, hvorpå han innrømmet bruk av det forbudte stoffet, EPO. I 2006 returnerte skotten til konkurranse og Tour de France ble hans første ritt tilbake etter suspensjon.

2014 skulle bli siste Tour-deltakelse for Millar, som senest i 2012 vant sin fjerde etappe i det franske rittet. Ved utgangen av sesongen avslutter 37-åringen sin 17 år lange proffkarriere.

Britene faller fra
Til tross for at den 101. utgaven av Tour de France starter i Nord-England, med to etapper i Yorkshire og en etappe med målgang i London, er det en rekke lag som ikke finner plass til sine britiske ryttere.  

På grunn av skade og sykdom kunne ikke Team Sky sende verken Ian Stannard eller Peter Kennaugh til start. Ben Swift er fra Yorkshire, men er ikke funnet verdig en Tour-plass hos Sky-laget.

Bradley Wiggins er imidlertid det mest notable navnet blant britiske ryttere som ikke starter.  

Movistar holder også Alex Dowsett ute av laget på grunn av en halsinfeksjon. Orica-GreenEDGE har ennå ikke valgt ut sine ni ryttere. Det australske laget har de britiske brødrene Simon og Adam Yates i bruttotroppen.  

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!