Britene får ikke se starten av El Clásico

I kveld er det fest i Spanias hovedstad.

KLASSIKEREN: I kveld møtes Lionel Messi og Cristiano Ronaldo til dyst i El Clásico. Men britene går glipp av de første femten minuttene av storkampen. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix
KLASSIKEREN: I kveld møtes Lionel Messi og Cristiano Ronaldo til dyst i El Clásico. Men britene går glipp av de første femten minuttene av storkampen. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / QUIQUE GARCIA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Visste du at britene går glipp av El Clásicos første 15 minutter? Eller at Xavi Hernández er tre kamper fra å bli spilleren med flest rivaloppgjør? I Spanias hovedstad nærmer det seg fotballfest.

Når Real Madrid tar imot Barcelona lørdag klokken 18, er det langt mer enn tre poeng som står på spill. Det er et fåtall sportsbegivenheter som får fram like mye lidenskap som kampen mellom de spanske gigantene.

Oppgjøret blir fulgt verden rundt, men på De britiske øyer håper man på 15 målfattige innledningsminutter.

En kringkastingslov fra 1960-tallet bestemmer nemlig at det ikke kan vises fotball direkte mellom klokken 14.45 og 17.15 (lokal tid). Det betyr at El Clásicos 15 første minutter blir spilt uten britiske seere, skriver The Independent.

Ser vi på statistikken fra årtusenskiftet løper britene en knapt 50 prosents risiko for å gå glipp av ett eller flere mål. I 13 av de 29 oppgjørene fra og med år 2000 er det blitt scoret før kampuret har passert 15 minutter.

Rekorder Det raskeste målet scoret i El Clásico kom for øvrig i 2011, da Real Madrids Karim Benzema fant nettmaskene etter 25 sekunder i kampen som endte 3-1 til Barcelona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer