UENIGE: Lederen i Den britiske olympiske komiteen, Colin Moynihan, sier Storbritannia kommer ikke til å følge avgjørelsen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) om å tillate dopingtatte utøvere å få starte i OL.Foto: SCANPIX/AP/Rick Rycroft
UENIGE: Lederen i Den britiske olympiske komiteen, Colin Moynihan, sier Storbritannia kommer ikke til å følge avgjørelsen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) om å tillate dopingtatte utøvere å få starte i OL.Foto: SCANPIX/AP/Rick RycroftVis mer

Britene vil fortsatt ikke sende dopingtatte til OL

Kommer ikke til å følge dagens CAS-avgjørelse.

Britene kommer ikke til å følge avgjørelsen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) om å tillate dopingtatte utøvere å få starte i OL.

Det gjorde lederen i Den britiske olympiske komiteen, Colin Moynihan helt klart etter CAS-avgjørelsen torsdag. I en kjennelse i Lausanne kom CAS fram til at det ikke er riktig å nekte tidligere dopingtatte utøvere OL-start i London neste år.

Britene sier at de har andre regler, og at den britiske olympiske komiteen derfor ikke bør følge avgjørelsen tatt av CAS.

Alt tyder på at Norges Idrettsforbund (NIF) kommer til å følge avgjørelsen som ble offentliggjort i CAS torsdag, noe som betyr at kappgjengeren Erik Tysse får muligheten til å konkurrere i London, dersom han klarer å kvalifisere seg. Dopingutestengelsen hans går ut 7. juli neste år, noe som betyr at han må kvalifisere til OL dagen etter.

I Tyskland jubler skøyteløperen Claudia Pechstein over avgjørelsen i CAS. Den betyr at hun kan få sjansen til å kjempe om sin tiende olympiske medalje i Sotsji-OL i 2014.

Pechstein ble straffet for å ha hatt for høyt nivå av røde blodlegemer i 2009 og utestengt i to år, men i og med at CAS nå har opphevet Osaka-vedtaket fra Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), som sa at utøvere som har vært utestengt i seks måneder eller mer for doping, heller ikke kunne komme tilbake og delta i OL, er den tyske skøyteløperen klarert for Sotsji-start om drøye to år.

(NTB)