Coronaviruset

Britenes «gambling» vekker reaksjoner

Britiske myndigheter vil regulere i stedet for å stoppe spredningen av viruset, i håp om å utvikle en immunitet mot coronaviruset

16. MARS: Mens størsteparten av Europa nærmer seg full isolasjon, har den britiske regjeringa valgt en annen tilnærming. Ikke alle er enige i den. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er 35 personer døde som følge av Covid-19 i Storbritannia. Det er en økning på 14 i løpet av en dag, skriver Sky News.

Blant dem som har dødd det siste døgnet er en mann i 50-åra. Han ble behandlet ved Bristol Royal Infirmary, og hadde underliggende helseproblematikk.

Mens størsteparten av Europa nærmer seg full isolasjon og har stengt ned alle større samlinger av mennesker har ikke det vært tilfelle i England.

Mens fotballkamper ble stengt for publikum rundt om i Europa og større folkemengder har blitt forbudt ble kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid spilt foran fulle tribuner, som den siste av sitt slag i en europeisk turnering til nå.

Før helga ble det tradisjonsrike hestestevnet Cheltenham Festival arrangert, med totalt 251 000 tilskuere over fire dager, bare fem prosent mindre enn året før, skriver RTE.

Trolig hadde Premier League blitt spilt som vanlig, med publikum, om ikke Arsenal-manager Mikel Arteta og Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi hadde fått påvist coronavirus tidligere denne uka.

Færre tiltak

Så hvorfor er tilnærmingen så vanvittig annerledes i Storbritannia enn i resten av Europa?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer