ETTERFORSKES: Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012, men etter avsløringene om britens bruk av medisiner har han og Team Sky blitt satt under etterforskning.   Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
ETTERFORSKES: Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012, men etter avsløringene om britens bruk av medisiner har han og Team Sky blitt satt under etterforskning.   Foto: REUTERS/Gonzalo FuentesVis mer

Mer trøbbel for Team Sky:

– Britisk antidoping etterforsker Wiggins og Sky

Pakke med medisiner levert til Wiggins under Critérium du Dauphiné, skriver britisk avis.

(procycling.no): Bradley Wiggins og Team Sky er satt under etterforskning av den britiske antidopingmyndigheten UKAD. Ifølge rapporter hos Daily Mail torsdag skal etterforskningen rette et spesielt fokus mot en pakke medisiner som ble levert til Wiggins under Critérium du Dauphiné i 2011.

Den britiske Tour de France-vinneren har befunnet seg i hardt vær de siste ukene, etter at russiske hackere publiserte medisinsk data som viste at Sky-rytteren hadde fått innvilget TUE (terapeutisk fritak) for det kraftige kortikosteroidet triamcinolon før Tour de France i 2011 og 2012, og før Giro d’Italia i 2013.

Ifølge rapportene i Daily Mail skal en representant fra British Cycling ha reist til La Toussuire via Geneve 12. juni 2011, samme dag Wiggins sikret sammenlagtseieren i Critérium du Dauphiné. Representanten er ifølge avisen Simon Cope, som den gang var trener for kvinnelige syklister, men som nå er sjef hos Team WIGGINS.

Daily Mail hevder også at Wiggins fikk privat behandling av Team Sky-doktor Richard Freeman bak i lagets buss like etter den siste etappen. Dette skjedde to uker før Wiggins tok sin første intramuskulære injeksjon med triamcinolone. Wiggins skrev i sin egen biografi at han aldri tok injeksjoner foruten ordinære vaksiner.

Overfor den engelske avisen benekter Dave Brailsford at Wiggins mottok private behandlinger den dagen. Team Sky-sjefen hevder at Sky-bussen dro fra La Toussuire uten Wiggins, som etter å ha snakket med media og vært til dopingkontroll dro fra skistedet i en av arrangørens kjøretøy.

Daily Mail har imidlertid funnet en video av Wiggins den dagen, stående utenfor Sky-bussen mens han gir intervjuer.

Brailsford hevdet også at Cope var i La Toussuire for å besøke den britiske syklisten Emma Pooley, ikke Team Sky. Pooley har imidlertid bekreftet til Daily Mail at hun var i Emakumeen Bira-rittet i Spania på denne tiden.

– Vi føler oss trygge på at ingenting ulovlig har funnet sted, melder Team Sky i en uttalelse fredag.

Team Sky har ikke kommet med ytterligere kommentarer i sakens anledning.

Nyheten om UKAD-etterforskningen kommer samtidig som tidligere Sky-rytter Jonathan Tiernan Locke fortalte til BBC at han ble tilbudt kraftige smertestillende tabletter av britiske lagledere under VM i 2012.