DIREKTE RØDT: Vincent Kompany taklet Arsenals Jack Wilshere og fikk rødt kort av dommer Mike Dean. Trener Roberto Mancini vil klage på avgjørelsen, men nå hevder engelske medier at han ikke vil få gjennomslag. Foto:  AFP / ADRIAN DENNIS
DIREKTE RØDT: Vincent Kompany taklet Arsenals Jack Wilshere og fikk rødt kort av dommer Mike Dean. Trener Roberto Mancini vil klage på avgjørelsen, men nå hevder engelske medier at han ikke vil få gjennomslag. Foto: AFP / ADRIAN DENNISVis mer

Britisk avis: City kan bare glemme å klage

- Høres rart ut, sier TV 2-ekspert.

(Dagbladet): Manchester Citys klage på det røde kortet Vincent Kompany fikk under Citys 2-0-seier over Arsenal i går, vil ikke få gjennomslag.

Det skriver Daily Mail.

Den engelske avisa hevder å ha kilder i FA som sier at dommer Mike Dean ikke vil bli bedt om å vurdere situasjonen på nytt. Årsaken er at dommeravgjørelsen ikke er en "klar og tydelig feil".

Det betyr at City må klare seg uten sin kaptein de neste tre kampene.

- Ikke rødt kort
Midtstopperen fikk direkte rødt kort da han gikk inn i en talking på Jack Wilshere. Dommer Mike Dean var ikke i tvil og viste kapteinen av banen et kvarter før slutt.

Avgjørelsen ble diskutert i TV 2s Premier League-studio etter kampen. I ekspertpanelet satt blant annet Petter Myhre, som vurderte situasjonen slik:

- Jeg synes ikke det er rødt kort. Kompany står plantet med begge beina i bakken, før han strekker ut det ene beinet og er lenge før Wilshere på ballen. For meg er det ikke rødt kort.

City vil klage
Etter kampen gjorde trener Roberto Mancini det klart at klubben ville legge inn klage, men nå ser det altså ut til at City-sjefens bønn ikke vil bli hørt.

- Jeg mener fremdeles at det ikke er rødt kort, sier Petter Myhre til Dagbladet i formiddag.

Fotballeksperten synes imidlertid det høres rart ut at det allerede mandag morgen er bestemt at klagen ikke vil etterfulgt. Men om den ikke blir vurdert, er heller ikke det uvanlig.

- Det er veldig ofte sånn når dommeren ser situasjonen klart. Hadde det skjedd bak hans rygg, ville det vært annerledes. Det er flere hensyn å ta her, og man går sjelden inn og endrer på avgjørelser. Det har med dommerens integritet å gjøre. Hvis det stadig skjer, setter det dommeren i dårlig lys.

Står karantenen ved lag, mister kapteinen kampene mot Fulham og QPR i serien, og enten Stoke eller Crystal Palace i fjerde runde av FA-cupen.

IKKE RØDT: Petter Myhre synes ikke Kompany fortjente det røde kortet. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
IKKE RØDT: Petter Myhre synes ikke Kompany fortjente det røde kortet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer