Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk avis hevder at David Moyes er i ferd med å miste United-garderoben

Skal ha gjort flere ting som har skapt stor misnøye.

 TAP, TAP, TAP:  Slik ser rekka til David Moyes ut. Her er han avbildet på sidelinja under tapet mot Sunderland. Foto: AP.
TAP, TAP, TAP: Slik ser rekka til David Moyes ut. Her er han avbildet på sidelinja under tapet mot Sunderland. Foto: AP. Vis mer

(Dagbladet): David Moyes står nå overfor en tøff kamp for å overbevise bade fans og Manchester United-spillere om at han er den rette mannen for klubben.

Manchester-klubben står med tre strake tap, da medberegnet alle turneringer. Altså liganederlag mot Tottenham, slått ut av FA-cupen av Swansea, og tirsdagens 1-2-tap mot Sunderland i første runde av ligacup-semifinalen. Det har ikke skjedd siden mai 2001 at de røde har tre tap på rad - og den gang hadde de allerede vunnet serien.

Nå ser det ut til at vondt er i ferd med å bli verre for skotten.

Kastet staben Den velinformerte britiske storavisa The Guardian, kan nå avsløre at flere i United-garderoben er meget usikre på om Moyes er den rette manageren for laget, og at han begynner å miste garderoben. Spesielt trekker avisa fram dette valget skotten gjorde da han kom til Old Trafford:

Da Moyes ble utnevnt som Sir Alex Fergusons etterfølger ved utgangen av forrige sesong, tok han med seg deler av sitt eget støtteaparat, som inkluderer: Steve Round, Phil Neville, Chris Woods og Jimmy Lumsden, i tillegg til at han utnevnte Ryan Giggs som spillende trener.

Samtidig valgte han å kaste det eksisterende støtteapparatet bestående av René Meulensteen, Mike Phelan og Eric Steele.

Dette er trenere som har vært i klubben i en årrekke. Det er ikke uvanlig at trenere gjør dette, men ifølge The Guardian og deres kilder, blir nettopp dette trekket sett på som uhørt.

Dette skal ha vært en privat diskusjon mellom flere av lagets spillere, som var fornøyd med å jobbe med en gruppe trenere som også har vært med på en av Uniteds mest suksessrike perioder i klubbens historie.

Ifølge The Guardians «godt plasserte kilder», som de skriver selv, var det flere innad i laget som stilte seg sterkt tvilende til at det var nødvendig å gjøre store endringer på en klubb som vant tittelen med elleve poeng forrige sesong.

Hardt press Moyes har også en rekke andre problemer han må nøste opp i. The Football Association ser nå på Moyes dommerbemerkninger etter tapet mot Sunderland, da Moyes sa dette: Det føles som om vi spiller vel så mye mot dommerne som mostanderen om dagen.

Dette ble ikke godt mottatt i dommerstanden, som nå ser på saken.

I tillegg har ikke klubbens kaptein, Nemanja Vidic, skrevet under på noen ny kontrakt. Hans agent, Silvano Martina, fortalte dette til en italiensk radiostasjon før Sunderland-kampen: For øyeblikket, vil jeg utelukke en forlengelse med Manchester United.

Og Danny Welbeck, skal heller ikke være særlig fornøyd med sitatet Moyes ga om ham til pressen forrige uke, hvor skotten sa: Wellbeck må være den siste av treningsfeltet for å forbedre seg.

Da svarte målscoreren syrlig: Jeg har gjort det helt sida jeg starta i United.

- Bruker Welbeck feil Andre har kritisert hvordan Welbeck blir brukt på banen. På tirsdag gikk den tidligere storscoreren Ian Wright ut i The Sun og kritiserte at spissen ikke bør bli brukt så dypt i banen, slik han var plassert i kampen mot Sunderland. Han mener spissen er best som en måltyv helt der framme.

Også Rio Ferdinand har tidligere fortalt hva han mener om Moyes. Skotten ønsker ikke å gi lagoppstillingen til gutta sine dagen før kamp, nå ønsker han å gjøre det så tett opp til match som mulig.

 - BRUKES FEIL:  Arsenals tidligere storscorer Ian Wright mener at Danny Welbeck har blitt brukt feil på banen av David Moyes. Her jubler han sammen med United-legenden Wayne Rooney. Foto: Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB Scanpix.
- BRUKES FEIL: Arsenals tidligere storscorer Ian Wright mener at Danny Welbeck har blitt brukt feil på banen av David Moyes. Her jubler han sammen med United-legenden Wayne Rooney. Foto: Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Da svarte Rio til dette: Dette kan fort gjøre meg gal.

I tillegg skal Moyes streben etter å skaffe seg Leighton Baines ikke ha gjort Patrice Evra spesielt lykkelig. Heller ikke han har skrevet under på noen kontrakt til nå. Også den går ut allerede til sommeren.

Fokus på neste match Så det er liten tvil om at skotten har mye han må ta tak i.

Uansett, Welbeck ønsker nå fokus på neste match - og at laget må ha tre poeng.

- Jeg klarer ikke å finne ut hvorfor dette skjer. Vi var mestere forrige sesong, og vi vet at spillet vårt ikke har vært god nok. Dette er en ny opplevelse for oss alle, men det viktigste vi må gjøre er å se fram til neste kamp. Det er over 10 år siden United tapte tre kamper på rad, så vi vet at vi må snu det rundt og vinne den neste kampen, sier han.

Han taler også The Guardians påstander om at han ikke skal være helt fornøyd, midt i mot.

- Lederen er veldig motiverende. Han vet hva spillerne ønsker, og spillerne ønsker også å vinne kamper for United, sier spissen.

I Uniteds neste match venter Swansea på Old Trafford, før de har Chelsea på Stamford Bridge og 22. januar venter returoppgjøret mot Sunderland i ligacupen.

Hva synes du? Er David Moyes den rette mannen for United? Ved «ja»: hva er da en akseptabel sesong for de røde? Ved «nei»: hvorfor ikke?

 MÅTTE GÅ:  Rene Meulensteen var en av flere som måtte forlate Old Trafford da David Moyes kom inn dørene på stadion. Nå er Meleunsteen sjefen til John Arne Riise i Fulham. Foto: AFP.
MÅTTE GÅ: Rene Meulensteen var en av flere som måtte forlate Old Trafford da David Moyes kom inn dørene på stadion. Nå er Meleunsteen sjefen til John Arne Riise i Fulham. Foto: AFP. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media