Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Britisk avis hevder Solskjær er Cardiffs førstevalg

Etter sparkingen av Malky Mackay.

FØRSTEVALG: Etter at Cardiffs manager Malky Mackay fikk sparken tidligere i dag, skal Solskjær stå øverst på klubbens ønskeliste. - Han er en ideel kandidat, mener klubbens tidligere eier Sam Hammam. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FØRSTEVALG: Etter at Cardiffs manager Malky Mackay fikk sparken tidligere i dag, skal Solskjær stå øverst på klubbens ønskeliste. - Han er en ideel kandidat, mener klubbens tidligere eier Sam Hammam. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er britiske The Guardian som melder dette.

Malky Mackay fikk tidligere i dag sparken som Cardiff City-manager etter en tids spekulering. Det er klubbens eier, Vincent Tan, som skal ha vært misfornøyd med Mackay.

Nå står altså Ole Gunnar Solskjær øverst på lista til Tan over de som er ønsket som ny manager, skriver avisa. Tan skal nemlig ha tro på at han skal klare å overtale Molde-treneren til å ta jobben.

- Ideell
Tidligere Cardiff-eier Sam Hammam ansatte i sin tid Drillo i Wimbledon. Han mener Solskjær er en ideell kandidat til å ta over klubben.

- De trenger en manager som har beina på jorda og ikke bare ber Vincent Tan om penger, sier han til BBC.

- Jeg har kjent ham siden han var en ung gutt, og jeg prøvde å kjøpe ham da jeg eide Wimbledon. Han hadde et godt grunnlag da han spilte for Manchester United, men nå som han også er manager for Molde har han veldig god basis for det som trengs nå, sier Hammam.

Favoritt
Solskjærs kontrakt med Molde går ut til sommeren, og klubben og Solskjær er ennå ikke enige om kontraktsbestemmelsene. Solskjær har tidligere vært ønsket i Premier League, men har takket nei. Før jul bekreftet Molde konkret interesse rundt treneren som har ført laget til to seriegull og ett cupgull.

Også bettingselskapene har Ole Gunnar Solskjær som favoritt. Han var lenge linket til West Bromwich, en jobb som ser ut til å glippe, og bettingselskapene har altså tro på Solskjær: Ifølge Oddschecker er han favoritt i 11 av 11 bettingselskaper.

Svenske Sven-Göran Eriksson skal også være høyt oppe på lista til bettingselskapene.

SJEF: Ryktene har gått i noen dager om at Cardiff-eier Vincent Tan ønsket å sparket Malky Mackay. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/Files
SJEF: Ryktene har gått i noen dager om at Cardiff-eier Vincent Tan ønsket å sparket Malky Mackay. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/Files Vis mer